Selecteer een pagina
Vanaf 2025 besteedt Onrecht aandacht aan spraakmakende dossiers in nieuwe afleveringen van de tv-serie Onrecht

Eerder werden twee series uitgezonden via NPO3.

UITZENDDATA BEKEND IN MAART 2025

de rechtbank

In deze aflevering volgen we de klacht tegen een rechter van de Rechtbank Gelderland. Hoe gaat een rechtbankpresident om met klachten van een burger?

de Onderzoeksraad voor veiligheid

Hoe gaat de OVV om met een verzoek om een verkennend onderzoek naar het ontkoppelen van het gaspedaal op de dubbele bediening van les- en examenvoertuigen? 

 

de politie

Een klacht tegen twee politieagenten omdat ze je geen hulp hebben verleend toen je gewond was. Een klachtenprocedure die van hogerhand wordt gepauzeerd?

het ministerie

Meldingen en klachten bij topambtenaren van het ministerie I&W worden bewust tegengewerkt, verdwijnen. De minister is op de hoogte, maar onderneemt niets…

 

het Openbaar ministerie

Heeft het OM minder aandacht voor misstanden binnen de overheid? Moet het OM optreden als blijkt dat de politie weigert om meldingen te verwerken in een aangifte?

de verzekeraar

In deze aflevering zie je hoe klachten  over een toegewezen advocaat door de verzekeraar worden behandeld. Wat zijn je mogelijkheden wanneer denkt dat je rechten onvoldoende worden behartigd?

de Orde van Advocaten

Werkt een klacht indienen tegen je advocaat bij de Orde van Advocaten? Is de klachtenafhandeling een gelijkwaardige strijd en transparant?

de Raad voor de Journalistiek

Je beklaagt je bij de Raad voor de Journalistiek omdat een medium niet feitelijk berichtgeving over je heeft gedaan. Hoe objectief is de Raad voor de Journalistiek?

de Nederlandse Vereniging voor journalisten

De Nederlandse Vereniging voor Journalisten lijkt in ons land de hoeder van de persvrijdheid. Maar is de NVJ dat ook? Hoe hoog heeft de NVJ het zelf op met de vrijheid van meningsuiting of persvrijheid?

de regionale krant

De regionale kranten maken bijna allemaal deel uit van dezelfde commerciële uitgever. Zijn ze nog objectief of is scoren met koppen en suggestieve berichtgeving belangrijker?

de regionale omroep

De regionale omroep is afhankelijk van scorende koppen en doorlevering naar de publieke landelijke omroep. Hoe gaat de regionale omroep om met klachten over suggestieve verslaggeving?