Ziet Johan Remkes er nog brood in?

door Henrie Kamps
1 minuut lezen

Het lijkt nog slechts kwestie van tijd voor ons land echt op zijn kop gaat. Het zou mij niet verbazen dat ‘alleskunner’ Johan Remkes ditmaal niet slaagt in het redden van partijgenoot Mark Rutte en zijn ’team’.

Ik kan mij zo voorstellen dat ‘de magie uitgewerkt’ is. De vorming van het huidige kabinet was al een zware klus, die alleen maar slaagde omdat Remkes de druk vol op de ketel zette. Dat lukt hem dit keer niet, omdat ons land door en door ‘anti’ overheid begint te geraken. De boeren, de supermarkten en vele andere beroepsgroepen hebben nauwelijks nog behoefte in praatsessies!

En laten we eerlijk zijn: Johan Remkes wordt alom in Haagse kringen geprezen omdat hem alles lukt. Hoewel, zelf stoppen met roken overduidelijk niet! Dus ook Remkes heeft zijn beperkingen…

Ik denk dat in Den Haag iedereen tegen beter weten in de vingers gekruist heeft op een goede afloop, maar dat het loslaten van 2030 eigenlijk het enige advies kan worden van Remkes. Maar ook dat heeft dan grote gevolgen.

Johan Remkes is gepokt en gemazeld en zal naar mijn inschatting het risico niet willen lopen dat zijn bemiddelingspoging gaat leiden tot de val van het huidige kabinet.

De val van ons kabinet zou allemaal wel eens wat sneller kunnen gaan dan Mark, Hugo, Sigrid, Wopke denken of hopen. Als Johan Remkes straks zijn opdracht teruggeeft….

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet