Wordt Tubantia nu D66-krant?

door redactie
4 minuten lezen

Slechts nieuws voor alle boeren, burgers en buitenlui? De nieuwe hoofdredacteur van dé krant in Twente en de Achterhoek, die in de keukens en huiskamers al sinds en jaar en dag wordt gelezen, is de voormalig speechschrijver van de corrupte D66 coryfee Alexander Pechthold: Daan Bonenkamp (38).

Volgens kenners behoorde de geboren Tukker tot een van de fervente aanhangers van Alexander Pechtold die in 2018 door de Europese anti-corruptie waakhond Greco werd bestempeld als corrupt. Pechtold liet zich omkopen met een appartement in Scheveningen door een Canadese diplomaat. Verder heeft Pechtold, momenteel onder andere directeur van het CBR en voorzitter van de Adviesraad van de Autoriteit Persoonsgegevens, een zeer bedenkelijke reputatie vanwege ‘vermeende’ grensoverschrijdend gedrag met een of meerdere partijgenote(s). Bij een van hen zou hij zelfs drie kinderen hebben verwekt en het gezin in de steek hebben gelaten; nooit meer van zich iets laten horen. Er lopen momenteel meerdere meldingen/aangiftes vanwege ambtelijke corruptie tegen de vroegere ‘baas’ van de nieuwe hoofdredacteur.

Bonenkamp begon in 2009 als persvoorlichter bij D66. In de periode 2010-2017 was hij woordvoerder en speechschrijver van Alexander Pechtold. “Hij is de onzichtbare Twentse invloed achter een van Nederlands belangrijkste politieke kopstukken (Pechtold, red.)”, schreef Tubantia in 2017 over hem.

bron: Tubantia

Volgens onze columnist Henrie Kamps is de cirkel nu rond. “Wij hebben op ons platform Onrecht.nl en anderen blogs natuurlijk al vele malen beschreven dat Alexander Pechtold een beschermde status geniet bij Dagblad Tubantia. Dat was al het geval onder de plotsklaps vertrokken vorige hoofdredactrice Martha Riemsma. Vertrokken naar het D66 landschap; de Amsterdamse grachtengordel en de publieke omroep NPO; zeg maar D66 territorium.

“Ondanks alle bewijzen die wij redacteuren van deze regionale krant in handen hebben gegeven rond de CBR Zwendel, die kan oplopen tot honderden miljoenen, was de krant nooit bereid of in staat om er eens objectief naar te kijken. Datzelfde vrees ik ook voor de duizenden boeren gezinnen; Tubantia dreigt de spreekbuis te worden van een politieke partij die alles in het werk stelt hun boerenbedrijven te laten verdwijnen.

Het is geen geheim dat de media in ons land langzamerhand doordrenkt zijn van D66-ers. Voor de boeren, burgers en buitenlui is dit geen leuk nieuws, want het valt zeker niet uit te sluiten da Tubantia nu nog meer pro D66 wordt”

[advertentie]

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet