WOO verzoek over valse verklaring CBR examinator

door redactie
3 minuten lezen

Voicelezz BV, het moederbedrijf achter tal van blogs waarin onrechtmatigheden binnen de Nederlandse overheid onder de aandacht worden gebracht, heeft een WOO verzoek [voorheen WOB, red] ingediend bij het CBR over een valse verklaring door de Enschedese CBR examinator Bernd O. en de interne besluitvorming daarna bij het CBR. Bij wet is geregeld dat het bedrijf binnen vier weken in het bezit wordt gesteld van alle mail, apps, verslagen én besluitvorming rond de valse verklaring

De Wet Open Overheid (WOO) regelt het recht op informatie over alles wat de overheid doet. Het is de opvolger van de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB).

bron: Rijksoverheid.nl

Ruim een jaar geleden legde een in Duitsland woonachtige CBR examinator Bernd O. een valse verklaring af die grote gevolgen kreeg voor een lokale rijschoolhouder. O. verklaarde tegenover zijn meerdere dat de dashcam-camera van het examenvoertuig van de rijschool aan stond tijdens een praktijkexamen en dat de rijschoolhouder achteraf verklaarde dat hij dit altijd deed en ook in de toekomst zou doen. Echter, bij het bewuste gesprek was een meerderjarige leerlinge van de rijschool getuige en zij verklaarde schriftelijk dat de examinator bewust valselijk heeft verklaard. Ook andere leerlingen bevestigden dat de rijschoolhouder voorafgaand aan een examen altijd de 12V stekker van de dashcam uit de aansluiting trok.

‘De reden van de leugenachtige verklaring moet gezocht worden in de irritatie van de examinator, Bernd O., over publicaties die de rijinstructeur deed over malversaties door het CBR’ aldus een zegsman.

Zo maakte de rijschoolhouder, als klokkenluider, bekend dat hij in 2020 en 2021 in het reserveringssysteem van het CBR [TOP, red] grote hiaten had ontdekt, waardoor vele duizenden jongeren werden benadeeld bij het aanvragen van een praktijkexamen B.

Ook maakte de rijschoolhouder melding van bewuste pogingen van een Enschedese CBR examinatrice om jongeren te besmetten met COVID. Zij gaf, tegen alle regels in en overduidelijk uit protest over de Corona-maatregelen, examenkandidaten, tot driemaal toe een handdruk op het moment dat dit niet was toegestaan.

De klokkenluider was door de coach van de examinatrice en collega’s geïnformeerd over de zichtwijze van de examinatrice. Zij stond intern bekend als complotdenkster én vaccinatie-weigeraar. Opvallend daarbij is dat de rijschoolhouder bij zijn melding aan de meerdere van de examinatrice aanvankelijk haar naam niet vermeldde. Dat deed hij pas toen het CBR een maand na de melding nog geen actie had ondernomen. Het was overigens een lokale CBR kringcoördinatrice die de rijschoolhouder adviseerde melding te doen bij de examenmanager van het CBR in Enschede.

“Maar veel kwalijker is de valse verklaring van deze ambtenaar. Na het bewuste rijexamen begon Bernd O. over de dashcam-camera en zei terloops lachend ‘Jij bent zelf ook wel kritisch over ons….’ zegt de woordvoerder van Voicelezz BV.

De valse verklaring leidde tot een schorsing van drie maanden van de rijschoolhouder en daarna tot een definitieve uitschrijving. De rijschoolhouder is nu, ruim een jaar later, alles kwijtgeraakt en zelfs mishandeld bij het CBR vanwege zijn publicaties als klokkenluider. Hij leeft van €1348,– per maand dankzij een broodfonds en heeft per 30 november 2022 zijn rijschool-activiteiten om gezondheidsreden moet beëindigen.

Verklaring van examenkandidate

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet