Meer begrip voor de sores van anderen zou de Nederland sieren…

door Henrie Kamps
2 minuten lezen

Als ik de afgelopen jaren een ding heb geleerd, of ervaren, is dat de 99% van de Nederlanders vooral alleen nog maar bezig is met zijn of haar eigen hachie. Tijdens de eerste en twee lockdown moesten veel mensen met een contactberoep flink interen op hun spaarcenten. Met een beetje mazzel kregen rijschoolhouders, althans de zzp-ers en eenmanszaken, een bijstandsuitkering van €1078,–. Bij het CBR werden alle examinatoren netjes 100% doorbetaald, ze konden zelfs twee keer drie maanden rondjes rijden in de lease-auto van de zaak… met gebruik van de benzinepas.

Daarna moesten sommigen, de meesten wilden dat niet, op zaterdag ‘overwerken’. Bij mijn weten maximaal 10 zaterdagen en daarvoor kregen ze dit jaar 20 extra vrije dagen terug. Hopsakee! Niet hun sores!

De wachtlijsten voor jonge mensen om een examenplekje te krijgen zijn daardoor opgelopen tot meer dan een half jaar en als je zakt nog eens 14 weken daar bovenop.

Geen CBR-er die je er over hoort, maar ook bijna geen rijschoolhouder. Niet hun sores!

Al twee jaar rijden we in ons land 100 km/uur op de snelweg, zodat er doorgebouwd kan worden. Opvallend is dan dat je vrijwel constant op de snelweg wordt ingehaald door bouwvakkers-busjes, van de baas, die 130, 140 of harder forensen… Niet hun sores!

Nu de boeren met de rug tegen de muur worden gezet; gaan ze protesteren, demonstreren én blokkeren. Daar reageren anders, zoals al die forensende ambtenaren, dan natuurlijk weer geïrriteerd op. Niet hun sores!

En nu door de missers van de overheid, net als bij de boeren, het CBR, Kindertoeslag, Groninger aardbeving, de ellende per dag grote wordt in ons land hoop ik maar 1 ding; dat meer en meer Nederlanders eens wat meer begrip opbrengen voor anderen… ook als ze zelf nog niet in de sores zitten.

Zeg maar; zoals vroeger!

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet