Onderzoeksrapporten? Wat is de waarde?

door Henrie Kamps
4 minuten lezen

Nu zijn het vooral de boeren die met grote belangstelling het rapport van Johan Remkes zullen lezen en daar wellicht conclusies aan verbinden. Vorig jaar deden dat de rijscholen toen eindelijk het lang verwachte onderzoek binnen de rijschoolwereld door Emile Roemer, voormalig fractievoorzitter van de SP, met veel media-aandacht aan de toenmalige minister van Infrastructuur en Waterstaat (Cora van Nieuwenhuizen-VVD) werd overhandigd. Er werden belangrijke stappen aangekondigd en de 10.000 rijinstructeurs waren plotsklaps hoopvol. We spreken over april 2021…..

“Ik wil geen tijd verloren laten gaan en ga kijken wat ik wel kan doen. Het is heel belangrijk om te zien dat de branche staat te trappelen en wil die drive niet verloren laten gaan.” zei de toenmalige minister die kort daarna snel haar biezen pakte voor een veel beter betaalde baan als: lobbyist voor de grote energiebedrijven.

[tekst gaat door onder afbeelding]

lees het artikel op RijschoolPro

Nu ruim anderhalf jaar later ligt het onderzoeksrapport van Emile Roemer in de onderste lade van de huidige minister, in de tussentijd passeerde ook nog een interim-minister (Barbara Visser/VVD) toen Rutte III demissionair was. De huidige minister, ook een VVD-er, Mark Harbers weet mogelijk niet eens dat er een onderzoeksrapport is…..

De rijschoolwereld staat momenteel in brand en ver voor 2030 is de helft van de 10.000 rij-instructeurs zijn of haar baan kwijt. Dat is evident!

Het CBR, onder leiding van een van Nederlandse minst betrouwbare oud-politici, Alexander Pechtold (D66), heeft handig gebruik gemaakt van het rapport van Roemer door er veelvuldig naar te verwijzen in mediaoptredens. Om vervolgens gewoon het eigen plan te trekken, de macht naar het CBR toe te trekken en honderdduizenden jongeren voor honderden miljoenen te duperen. Het rapport ‘Van Rijles naar Rijonderwijs’ gebruikt Pechtold alleen als ‘zoethoudertje’….

Onderzoeksrapporten, in het Kindertoeslag Schandaal, de aardgaswinning in Groningen en veel andere kwesties zijn vooral bedoeld om critici (tijdelijk) tevreden te stellen én de aandacht af te leiden van ambtenaren die vervolgens gewoon voortgaan met waar ze mee bezig waren. Het is een structureel hulpmiddel van politici. Niks dienstbaar aan de burger. Ik vrees dat de boeren dat voor de jaarwisseling ook wel door hebben.

De krijgen we rond de jaarwisseling nog ongekend vuurwerk!

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet