Wat is de impact van de FIOD verklaring van Sanderink’s ex voor Centric?

door redactie
3 minuten lezen

Het is in de zomer van 2021 als twee FIOD rechercheurs zich melden aan de voordeur van de ex van Gerard Sanderink. De vrouw heeft een opsporingsinspecteur zo vaak telefonisch benaderd dat deze de twee rechercheurs naar haar woonadres stuurt om haar uit te leggen dat als ze anoniem wil verklaren ze een andere route binnen de FIOD had moeten bewandelen.

Pas in december 2021, dus ruim een half jaar later en kort nadat Sanderink door de rechtbank definitief veroordeeld is tot het betalen van een miljoenenboete aan zijn ex, ondertekenen de rechercheurs het procesverbaal en geraakt het uiteindelijk zelfs in de openbaarheid. Ook onze redactie ontvangt het anoniem. De inhoud is even onthutsend als gevaarlijk voor alle betrokkenen en dus ook voor de ex van Sanderink. Het Saudische koningshuis staat bekend als weinig vergevingsgezind en wordt door haar genoemd in het omkoopschandaal met de metro van Riyad.

Uit de verklaring, die mogelijk binnenkort in haar geheel zal worden gepubliceerd op www.grootschandaal.nl, leest een redacteur van ons platform hoe de ex van Sanderink allereerst leegloopt over welk onrecht haar persoonlijk is aangedaan door Sanderink, waarna ze gaat verklaren over het mogelijke omkoopschandaal bij een miljardenproject voor de metro in Riyad waaraan Strukton, een bedrijf van Sanderink, mag meewerken.

Uit wat de ex verklaard ontstaat vooral het beeld dat zij ‘dader’wetenschap heeft; hetgeen opmerkelijk is omdat zij in die tijd slechts de ‘vriendin van’ was. Zij verwijst in haar getuigenverklaring echter naar een ex-Strukton medewerker die namens een Spaanse alliantie wel aanwezig zou zijn geweest toen een van de zoons van de Saudische koning Salman en anderen bezig waren met een omkoping. Ook de betrokkenheid van de Spaanse koning komt ter sprake.

In hoeverre de ex van Gerard Sanderink de ‘daderwetenschap’ feitelijk uit eerste hand heeft of verklaard om Strukton en dus haar ex vriend te schaden is tot op heden onduidelijk, maar vast staat dat de ze meerdere malen heeft gepraat met de FIOD en indirect de bedrijven van Sanderink, waaronder Strukton en Centric, enorme reputatieschade heeft toegebracht.

[advertentie]

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet