Wat als de Saudische kroonprins ‘handelt’?

door redactie
5 minuten lezen

Op onze redactie leeft toch wel de gedachte dat het publiceren van de FIOD verklaring van Brigitte van Egten immense gevolgen kan hebben voor de ex van Strukton eigenaar Gerard Sanderink. Het Saudische koningshuis heeft een reputatie en eerder werd de kritische journalist Jamal Khashoggi op een vreselijke manier vermoord omdat hij de kroonprins telkens bekritiseerde.

‘Volgens mij ben ik ook een journalist en heb ik geschreven wat ik waarnam, las en hoorde over Brigitte van Egten. Onze redactie heeft meerdere documenten ontvangen en wij hebben het recht om daarover te publiceren; dat heet persvrijheid. Als er al gevaar dreigt dan heeft Brigitte van Egten dat toch echt aan zichzelf te danken’ reageert Henrie Kamps geërgerd over de vraag.

Dat de ex van Gerard Sanderink zichzelf en anderen in levensgevaar bracht heeft zij volgens onze columnist vooral aan zichzelf en de haar bevriende media te danken. “Haar penvriendin Angelique Kunst en de D66-krant [Dagblad Tubantia, red] schrijven er telkens vrijelijk over, maar met één groot verschil; telkens wordt daar Gerard Sanderink naar voren geschoven als kop van Jut. En dat is toch wat Brigitte van Egten, naar ik vermoed, wilde bereiken door (mislukte) anonieme verklaringen af te leggen bij de FIOD. Toch?”

“Zoals bekend heb ik een appartement in Istanboel en als ik daar met journalisten over de FIOD verklaring van Brigitte van Egten zou spreken is dit ‘wereldnieuws’ en willen ze direct gaan publiceren. Een kennis van mij zegt dat het dan hooguit een halve dag duurt voor ik gebeld wordt door Al Jazeera” zegt Kamps.

[tekst gaat door onder afbeelding]

volgens Brigitte van Egten heeft het Saudische koningshuis zich laten omkopen
eerder schreef Dagblad Tubantia over de verklaring van Brigitte van Egten

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet