Waarom Albergen als proefballon?

door redactie
2 minuten lezen

Als je als burger of hoteleigenaresse moet vechten tegen de overheid, dan verlies je eigenlijk altijd. Zo ook de eigenaresse van het Albergse hotel dat binnenkort in gebruik wordt genomen voor de opvang van asielzoekers. En ja; verkocht is verkocht! Dat weet iedere brave burger. Maar zou dat andersom ook zo zijn geweest? Dat blijft de vraag.

Hoe dan ook; de deal was rond en COA heeft ‘gewonnen’. Toch overheerst het gevoel van onrecht. Albergen is voor onze overheid niet meer dan een proefballon! Albergen is gewoon de pineut!

Waar het COA én de overheid niet, nooit om heen kan is dat de gemeente Albergen (Tubbergen) onrecht is aangedaan. Er is tegen de zin van het gemeentebestuur in, in het geniep, voor het eerst een besluit genomen waarbij de lokale democratie met de voeten is getreden. Buitenspel werd gezet; bewust!

Hoe begrijpelijk zo’n besluit ook was, vanwege de noodzaak om asielzoekers op te vangen, daar kan geen misverstand over zijn. Maar het was zeker niet nodig geweest om dit overheidsproefballonnetje op te laten in zo’n kleine gemeente.

Dat is ongetwijfeld bewust gedaan. Want nu al horen en lezen we dat het Rijk al veel meer opvanglocaties geregeld had en heeft.

Het zal echt zo zijn dat men, wie dat ook moge zijn, Albergen simpelweg gekozen heeft om een voorbeeld te stellen. Niet meer en niet minder. De gevoelens van de inwoners en de lokale democratie waren daarbij voor het ministerie en de ambtenaren onderschikt.

Waarom niet Laren, Bussum of Wassenaar?

Dat noemen wij gewoon ONRECHT!

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet