Vertrouwen daalt verder…

door Henrie Kamps
4 minuten lezen

Zo aan het begin van een nieuw jaar hoop je natuurlijk op wat vrolijke berichten. Het bijzondere aan die feestdagen in december is altijd dat mensen vooral een goed gevoel krijgen. Zeker die twee weken vakantie, die een groot deel van de werkzame bevolking opneemt, zorgt er voor dat de tweede week van januari weer een soort van ‘nieuw begin’ vormt.

Maar de wereld, ons land, uw gemeente, de werkomgeving gaat na die eerste week van januari gewoon weer verder waar u half december op de ‘pauze’ knop hebt gedrukt.

Zet de radio of tv aan of lees online of de papieren krant: Rob Jetten moet op het matje komen, want het is een zooi met dat energieplafond, het vertrouwen in het kabinet (Rutte IV) is weer met 8% gedaald en een flink deel van de Nederlanders gaan, ondanks al dat geweeklaag, deze zomer met het vliegtuig op vakantie voor een gemiddelde prijs van €1900.

Slachtoffers van overheidsfalen zijn ook weer een jaar verder. Gedupeerden uit het Kindertoeslag Schandaal, de Aardbevingsschade in Groningen, de Waterschade in Limburg, of de Zwarte lijsten stonden van de Belastingdienst. Voor hen is er eigenlijk niet veranderd, want de overheid ‘levert’ niet. Dat erkent ook de Nationale Ombusdman;  hij gaf onze overheid aan het begin van 2023 direct al een dikke onvoldoende voor de wijze waarop overheden met u en mij omgaan. 

En dan zijn er nog al die andere vertrouwenskwesties die ons land doen wankelen. De Mondkapjes Deal, waarbij Hugo de Jonge een bedenkelijke rol speelt, de problemen op Schiphol waarbij directeur Dick Benschop op vakantie was toen de boel in de soep liep en natuurlijk (u kent mij) het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) waar een witte boord crimineel, een corrupt ex-politicus de scepter zwaait en jongeren voor vele miljoenen misleid. 

Als ‘we’ iets willen veranderen in ons land en als ‘we’ willen zorgen dat ons land weer dat gave land van 25 jaar geleden wordt dan zullen we met zijn allen moeten veranderen.

Niet de ontembare asielinstroom of migranten de schuld geven, maar vooral de hunker van veel Nederlanders naar welvaart, dure vakanties, leaseauto’s, tweede auto’s en (te) vette pensioenen van een groot deel van de werkzame bevolking.

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet