Tubantia, AD, de Volkskrant allemaal kranten met Belgisch DNA….

door Henrie Kamps
3 minuten lezen

Al langer dan een jaar verbaas ik mij er over hoe dagbladen van het Belgische DPG Media vooral niet het werkelijke verhaal achter de puinhopen van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen durven te onthullen. Nee erger, keer op keer bieden de DPG Media kranten de algemeen directeur van het CBR een spreekgestoelte zonder de feiten te checken.

Vandaag is het de zoveelste keer dat een AD verslaggever, want DPG Media kent volgens mij de term ‘journalist’ niet, ruim baan geeft aan het (voormalige) corrupte, D66 kopstuk Alexander Pechtold. Keer op keer herhaalt de CBR directeur zijn eigen hersenspinsels.

In 2018 werd het CBR onder ‘verscherpt toezicht’ gesteld door de Tweede Kamer en kort daarna moesten kopstukken uit de organisatie voor een enquete commissie verschijnen. Voor wat het waard is….

David Bremmer, een AD ‘journalist’ geeft Pechtold vandaag in het AD wederom alle gelegenheid om via een ‘advertorial’ zijn door en door gecorrumpeerde organisatie ‘in te dekken’. Want wat Pechtold verteld geloven alleen mensen die werken binnen de angstcultuur van en door het CBR. 80% van de rijscholen weet dat Pechtold’s lezing van de werkelijkheid bullshit is.

Niets van wat Pechtold beweerd is waar; dat hebben onderzoeken in de voorbije twee jaren al hoog en breed aangetoond. Maar wie praat wordt direct en onverbiddelijk gesanctioneerd…. nog net niet naar Siberië. Dus zwijgt iedereen binnen het CBR én de sector over hoe jongeren voor honderden euro’s onnodig en onwettig op kosten worden gejaagd. Je moet immers brood op de plank houden!

Maar dát is niet belangrijk voor het AD, de Volkskrant of al die regionale (herhaal)klonen uit de DPG Media stal. Het bestelen van honderdduizenden jongeren is kennelijk voor DPG Media ‘business as usual’. Als het AD maar als eerste de CBR ‘advertorials’ mag publiceren. That’s a deal!

Een rechtstaat zonder goede journalistiek én objectieve media draagt niet bij aan onze democratie. En die staat echt wel onder druk in mijn overtuiging.

Als kranten zoals de Volkskrant, AD en al die regionale kopieerklonen klakkeloos geloven wat een corrupte, opgestapte, grensoverschrijdende en manipulatieve CBR directeur oplepelt dan zijn we in Nederland toch echt op Trumpiaans niveau aangekomen…

Dan kun er je er op wachten dat straks D66 strategen de nieuwe hoofdredacteuren worden!

Dan is er geen onafhankelijke journalistiek meer…..

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet