Tim Hofman: ‘Negeer incasso’s studieschuld!’

door redactie
2 minuten lezen

Het is het tweede seizoen van het zondagavond programma van Tim Hofman waarin hij voor een live studiopubliek de vinger op de zere plek legt bij een falende overheid.

In de eerste aflevering besteed Tim Hofman aandacht aan het onrecht dat een volledige generatie, de ‘pech’ generatie, is aangedaan door studerende een enorme studieschuld te laten opbouwen. In Pak de Macht wordt vertelt Tim Hofman de kijkers dat een van de oplossingen van dit probleem is dat mensen met een studieschuld massaal weigeren om die terug te betalen.

De oplossing van de makers van het programma is geen advies, want dan is ongetwijfeld niet toegestaan in de mediawet.

Toch is de tip de moeite waard om massaal over na te denken.

Het is feitelijk hetzelfde als wat verschillende platforms adviseren die de oneerlijke handelspraktijken van het CBR aan de kaak stellen.

“De overheid luistert niet en schaad honderdduizenden jongeren en feitelijk is er dan helaas nog maar één remedie: frustreer het systeem. Bij het CBR kan dat door massaal zelf het rijbewijs aan te vragen, massaal een schadeclaim in te dienen. Bij de studieschuld is dat de massale weigering om terug te betalen. Het CJIB die de incasso van de studieschulden moet doen, maar ook het CBR imploderen als jongeren die tips opvolgen” aldus journalist Henrie Kamps.

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet