Spannende tijden voor politiechef Janny Knol en teamchef Wolter Alberts?

door Henrie Kamps
4 minuten lezen

Voor mij staat als een paal boven water dat de pas dit jaar in dienst getreden politiechef Janny Knol en teamchef Wolter Alberts van de politie Oost-Nederland niet de juiste mensen op de juiste plaats zijn. Maar ik ben natuurlijk bevooroordeeld, omdat ze beiden op verschillende momenten hebben aangetoond dat ze mijn klacht over het korps in de doofpot stoppen. Onderzoek en klachten bewust en naar ik vermoed met de nodige ‘hulp’ van ondergeschikten frustreren en bewijs laten verdwijnen.

Beiden zijn meerdere malen door mij aangesproken over de provocaties en misdragingen van agenten die onder beide ‘chefs’ dienst doen. En met name de eerste, Janny Knol, spant de kroon met een brief waarin ze mij als slachtoffer schoffeerde. Wolter Alberts is wat slimmer en blijft in de achtergrond; zoals je dat in thrillers wel eens ziet.

Hoe ik na een zware mishandeling op 8 maart bij het CBR Examencentrum geen medische assistentie kreeg van twee aanwezige agenten van hun korps.

Hoe ik als journalist getreiterd werd en in de arrestantencel werd gegooid; niet eens mijn advocaat mocht bellen.

Hoe de politie onder hun hoede zich vele malen misdroeg en meewerkte aan valse aangiftes van CBR directeur Alexander Pechtold om vervolgens alles te verdoezelen.

Natuurlijk juich ik het als democraat toe dat de nieuwe politiebaas Oscar Dros een onderzoek doet naar maar liefst 500 politiebazen. Maar ik ben ook sceptisch, want je houd als journalist toch je adem in of dat onderzoek straks type als Janny Knol en Wolter Alberts niet juist de vrije hand bieden als ze door ‘de schouw’ komen, zoals iedere CBR-er zo snel mogelijk roept dat hij of zij een ambtseed heeft afgelegd.

En daarna alles doet dat in strijd is met dezelfde ambtseed!

klik op afbeelding om het artikel in de Telegraaf te lezen

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet