Sigrid ‘vliegt uit’ met de excuses…..

door Henrie Kamps
3 minuten lezen

Als boer, boerengezin, boerenfamilie, boerensector weet je na deze maand gelukkig één ding zeker; over minder dan 150 jaar komt er iemand ‘aanvliegen’ om ‘excuses’ te maken. Oh sorry, niet één iemand, maar een flinke delegatie; bijna een voetbalelftal. Op dat moment moet u toeslaan en kunt u eisen stellen aan die excuses Dat is het moment om te cashen!

Volgende week maandag wil ons kabinet de excuses aanbieden voor het slavernij verleden en eerlijk gezegd is daar helemaal niets mee mis. Behalve de timing en het geld dat er mee gemoeid is.

Waar veel Nederlanders moeite mee hebben is hoe druk ons kabinet daar nu plotsklaps mee is. Terwijl ons land spreekwoordelijk ‘in brand staat’ of letterlijk ‘in de kou’. Zou het zijn omdat die ‘slavernij excuses’ de geschiedenisboeken in gaan of de wereld over vliegen via buitenlandse media? Omdat de ijdeltuiten uit ons kabinet graag ‘credits’ scoren in hun jacht op een goed bestaan na de val van Rutte IV? Sigrid voorop?

Hoe dan ook, de nazaten van de slaven zijn op vele fronten niet tevreden over van alles en nog wat rond die excuses. De datum, de persoon die ze komt brengen én het geld dat ze krijgen als slachtoffers in de zoveelste generatie. Er moet een witte man komen en die moet ook een flink gevulde portemonnee meebrengen. Normaliter is dat in december óf Sinterklaas óf de Kerstman. Maar nee, het moet iemand zijn uit ons kabinet óf de koning. Die eerste kun je niet echt geloven want die liegt bij voortduring en de tweede kan dat woord, zeker in het Engels, niet zo goed uitspreken….

Ik zou zeggen; dan kan het niet anders dan Wopke Hoekstra uut Friesland. Hij is onze minister van Buitenlandse Zaken en ging daarvoor over de centjes én hij is van de juiste partij om dit oprecht te doen.

Maar of hij is aan het schaatsen of hij is in zijn winterslaap, want niet hij maar Sigrid ‘de heks’ vliegt als een bezetene naar de warmere oorden. De D66 leidster, de vice-premier die op vakantie was toen mensen/gezinnen zaten te wachten op hun evacuatie uit Afghanistan. Veelal tevergeefs. Sommigen ‘vieren’ daarom Kerst dit jaar onder de Taliban.

Het luidde vorig jaar haar gedwongen vertrek als minister van Buitenlandse Zaken in… Daarvoor moest ze ook al eens opstappen vanwege het Kindertoeslag Schandaal. Maar Sigrid en haar partij kent geen schaamte. Geleerd van haar grote voorganger, meester: Alexander Pechtold; the Godfather.

Sigrid regelt het wel even; een witte vrouw met de portemonnee. Zij pakt de bezem, of het door haar wel vaker opgeëiste regeringstoestel, en praat én onderhandeld met de nazaten van de toenmalige slaven. Sigrid weet wel hoe je mensen voor de gek houd… dat noemt ze diplomatie!

Wat moeten we dan nog met Wopke?

Sorry hoor!

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet