SCBR waarschuwt jeugd voor bedrog CBR!

door redactie
3 minuten lezen

De in 2023 op te richten SCBR (Stichting Consumenten Belang Rijbewijzen) gaat jongeren actief informeren over het bedrog in de rijschoolwereld. De stichting is een initiatief vanuit de website StopCBR.nl waarop de voorbije jaren regelmatig zorgwekkende publicaties te lezen waren over de misstanden in de rijschoolwereld.

Het ministerie, minister Mark Harbers (VVD), de Raad van Toezicht van het CBR, maar ook de brancheorganisaties zijn een jaar geleden al geïnformeerd over het onderzoek naar het ongekende verdienmodel dat jongeren onnodig en onwettig financieel benadeeld. De nieuwe stichting zegt dat het vooral de angstcultuur is die vanuit het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen in stand wordt gehouden die er voor zorgt dat honderdduizenden jongeren soms tot twee of drie keer meer betalen dan leeftijdsgenoten in ons omringende EU-landen.

Volgens de initiatiefnemers worden jongeren in Nederland systematisch benadeeld in een samenspel tussen de rijscholen en het CBR en zijn er nauwelijks rijscholen die oog hebben voor de oplopende kosten van een rijopleiding.

[advertentie]

‘Rijinstructeurs zijn vaak niet al te kansrijk op de banenmarkt of zijn bang voor het CBR; daar win je de oorlog niet mee. Velen daarvan waren tien, twintig jaar geleden kansarm op de banenmarkt en mochten met een subsidie van het UWV het instructeurs diploma behalen. Eerlijk gezegd zien wij dat veel rijscholen maar 1 belang hebben; zoveel mogelijk uren in de auto les geven en uurtje/factuurtje. Wij gaan aansluiting zoeken bij andere belangenorganisaties voor consumenten en jongeren. Ook gaan we praten met politieke partijen zoals BBB. Andere partijen zoals D66 en VVD zijn afgelopen jaar vaak geïnformeerd, maar reageren helemaal niet. Dus daar moeten we niet zijn!’

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet