Staat Rutte buiten de maatschappij?

door redactie
2 minuten lezen

Na een half dagje kijken naar de Algemene Politieke Beschouwingen kan ik niet anders dan concluderen dat we inmiddels opgescheept zijn met een ‘kindse’ minister-president Rutte. Met grote regelmaat reageert Mark Rutte met een bijna kinderlijke kwinkslag; hij gedraagt zich te joviaal, onnodig jolig richting andere kabinetsleden. “Oh, dat zoekt Marnix wel even uit, dan even hij ook even wat te doen….”.

Natuurlijk heeft Mark Rutte vele jaren met verve leiding gegeven aan ons land. Máár… nu er kritiek komt op zijn persoon en in hogere mate op zijn vierde kabinet gedraagt ‘Markje’ zich als een kind dat slecht, heel slecht, tegen kritiek kan of geen zin heeft om te luisteren, laat staan op een normale manier te antwoorden. Als een verongelijkt kind… gewoon vervelend doen, doen alsof hij iets niet gehoord of begrepen heeft.

Op een dag als vandaag, waarop Mark Rutte verantwoording aflegt, zien we dat onze minister-president het kabinet ziet als zijn ‘speeltje’. Daar mag niemand aankomen of kritiek op hebben. En als dat wel gebeurt dat roept hij zijn klasgenootjes te hulp…. die eigenlijk geen eigen mening (meer) hebben.

Mark Rutte is aan het verworden tot zo’n jongetje dat in alles in deze levensfase afdoet met een lolletje, eigenzinnig gedrag, leugentje of eigen fantasie.

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet