Rian, Brigitte of Angelique; wie is de ergste?

door redactie
2 minuten lezen

De hetze vanuit de D66 krant, Dagblad Tubantia, blijft ons verbazen. De krant, onderdeel van het Belgische DPG Media, blijft maar doorgaan met het beschadigen van Gerard Sanderink en Rian van Rijbroek. Daarbij consequent vergetend dat échte journalistiek meer is dan ‘shamen’. Uit lopend onderzoek van onze redactie blijkt dat de ex van Sanderink, Brigitte van Egten, vooral in het begin van dit koningsdrama een kwalijke rol heeft gespeeld. Dat geld binnen harken wel een hele grote rol speelt in haar strijd tegen iedereen die wat verder kijkt dan de neus van Tubantia lang is…

Uit verklaringen van meerdere bronnen, binnen de bedrijven van Sanderink, blijkt dat Brigitte van Egten, tegenwoordig noemt zij zich Diete van Egten, terecht is ontslagen bij Centric nadat zij zichzelf en anderen oneigenlijk financieel bevoordeeld had. Ze ging buiten haar boekje. Dat werd ook bevestigd in gerechtelijke uitspraken en was de reden dat een eis tot financiële ‘compensatie’ van ruim 1 miljoen euro door de rechter werd afgewezen. Dat is geen geheim, want onder andere RTL Nieuws én datzelfde Tubantia publiceerden daarover al uitvoerig. En ook zijn de gerechtelijke uitspraken daarover tot in lengte van jaren na te lezen via rechtspraak.nl voor een ieder die denkt dat Brigitte van Egten alleen maar slachtoffer is.

Ook is aldoor duidelijk dat ze, zonder Rian van Rijbroek persoonlijk te kennen, ‘los ging over het nieuwe liefje van Gerard’ in de communicatie met anderen binnen en buiten de bedrijven. Dat verklaarden managers uit de bedrijven in gesprekken over de toedracht. Ook een keihard feit!

Dat Rian van Rijbroek een meer dan kwalijke rol heeft gespeeld door vervolgens Van Egten in een kwaad daglicht te stellen is evident en dat verdient zeker passende media-aandacht en een strafeis. Maar dan wel via de gerechtelijke route.

Dat Gerard Sanderink en zijn advocaten de oren laten hangen naar Rian van Rijbroek is sinds de recente uitspraak van Almelose rechtbank pas een vaststaand feit. Maar dat is vooral die heren aan te rekenen; die zwakheid hoort op het bordje van de elkaar opvolgende advocaten en Sanderink zelf. Zij onderwerpen zich er aan en moeten dan maar op de blaren zitten.

Maar het is in het echte leven niet anders dan in de politiek of in de media; wie betaald bepaald.

Een gerechtsdeurwaarder [Equilibristen, red] én een Zuidas-advocaat [Simmons & Simmons, red] voeren tegen betaling uit wat Brigitte Van Egten verordonneerd. Zo werkt dat nu eenmaal. Dat is echt niet anders dan in het geval van de advocaten van Sanderink en van Rijbroek. Met één verschil; de werkwijze van zowel de gerechtsdeurwaarder als advocaat van Brigitte van Egten is nog niet door de eigen beroepsgroep beoordeeld en/of veroordeeld. Maar wat niet is kan nog komen….

Uit eigen journalistiek onderzoek van ons platform is al duidelijk dat er alle reden is om een klacht voor te leggen aan de Kamer van gerechtsdeurwaarders, omdat de gerechtsdeurwaarder wettelijke regels aan zijn laars heeft gelapt. Hij is té gretig bij dwangbeslagen, beslagleggingen én opeisen van dwangsommen. Dat is sinds kort aantoonbaar en daarom aanvechtbaar.

Dat de D66 krant, Tubantia, in meer dan 100 artikelen ‘vergeet’ (of bewust nalaat) om op basis van feiten, objectief verslag te doen is een drama voor onze rechtstaat. Een schande voor de journalistieke waarden van een ooit zo gerespecteerde krant. Maar zie de parallel met DWDD, Jinek en anderen. Alles en iedereen de maat nemen, maar ondertussen zelf niet deugen. En dat gaat bij de Tubantia niet anders; zeker niet nu de redactie een D66 strateeg als hoofdredacteur heeft gevraagd en benoemd.

De krant publiceert, zo hoorde ik, weer twee nieuwe Podcast afleveringen die moet zorgen voor verdere beschadiging van Rian van Rijbroek én Gerard Sanderink. Allemaal erg eenzijdig en nauwelijks nog relevant in deze ordinaire vechtscheiding, zeker nadat het bedrijf Centric veilig is gesteld door de recente uitspraak van de Ondernemingskamer.

Maar de Sanderink artikelen en podcast van Tubantia is ‘content’ en ‘content is key’. Alle kranten van DPG Media kunnen het gebruiken en doen dat zonder, waarschijnlijk, zelf een hoofdredactioneel besluit te nemen.

Meer en meer vragen wij ons af wie de ergste is van drie genoemde vrouwen? Meer en meer besluipt ons het gevoel dat de journaliste Angelique Kunst degene is die constant het vuurtje blijft opstoken. Dat deed ze al rond de eerste en enige mediation poging en dat blijft ze doen. Zij zou feitelijk geen partij moeten zijn, maar is dat wel geworden. Zij heeft, anders dan Van Egten en Van Rijbroek, geen reden om kwalijk wraakzuchtig te zijn.

De journaliste van deze inmiddels politiek georiënteerde regionale krant vaart daarmee een koers die herkenbaar is van de vorige hoofdredactrice: Martha Riesma. Eigen roem en glorie, zelfverheerlijking verheffen boven journalistieke waarden, waarheidsvinding of wat dan ook! Alles voor eigen roem; liefst een Tegel voor de beste podcast van 2022. Dan is het doel bereikt!

Het zal niemand verbazen dat de genoemde voormalig hoofdredactrice van Tubantia de levenspartner is geworden van Mathijs van Nieuwkerk. In de hoop op meer aanzien en een glorieuze tv-carrière. Maar die kans is inmiddels vrijwel nihil.

Maar daar schrijft Angelique of een van haar journalistieke collega’s niet over. Net zo min als jaren geleden toen bleek dat de hoogste baas van DPG Media, hun werkgever, op moest stappen vanwege grensoverschrijdend gedrag.

Dan blijft het angstvallig stil…..

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet