Helpt dit?

door Henrie Kamps
2 minuten lezen

“Houd kritische burgers aangehaakt”. Die oproep doet het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) volgens NOS.nl aan de politiek. Volgens het SCP wordt het een uitdagend jaar voor politici: de overheid moet laten zien dat ze luistert en betrouwbaar is. Verder moeten politici hun keuzes uitleggen.

Dusssss….

Nou wat denkt u als kritische burger? Zou de boodschap overkomen bij Sigrid, Mark, Hugo en die bijna 150 anderen in de Tweede Kamer? Op de tien- honderdduizenden ambtenaren? Gelooft u het?

Ik niet. Ik denk dat Den Haag, maar meer in het algemeen de overheidsdienaars, inmiddels al tientallen jaren gewend zijn aan hun manier van dom-werken en niet-denken. Ik heb zelf gemerkt in mijn strijd met het CBR, de Enschedese politie én het Openbaar Ministerie dat de meesten volstrekt niet door hebben dat ze ons land aan de afgrond brengen met het juist niet nadenken over hun doen en laten.

Dat gaat voorlopig niet meer veranderen. Geloof mij maar…

Dat wordt pas anders als ambtenaren, ministers en Kamerleden afgerekend worden op hun gedrag, op hun werk.

Net als bij u op het werk; wie niet voldoet, wie de klanten (burgers) slecht behandeld vliegt er uit. Desnoods zonder uitkering. Opzouten!

Maar dat moment gaat niet komen en dus is er zoals Tim Hofman in zijn programma ‘Pak de Macht’ al tipt maar 1 ding wat Nederland kan doen; frustreren van de ambtelijke keten. In feite hetzelfde gedrag als het CBR, de Belastingdienst en veel andere overheidsonderdelen al jaren doen. Net doen of je niets leest, ziet of hoort. Kop in de grond als de welbekende struisvogel!

Dan draait ‘het systeem’ waar Den Haag, politici en ambtenaren, zich achter verschuilen hopeloos in de soep volgens BNN/VARA’s Tim Hofman. Ik denk dat ook!

Gisteren was het een ‘deftige dame die in de Provinciale Staten van Friesland zit die een verbod op de protestvlag instelde in de provincie. Kennelijk zien politici, ambtenaren dát signaal van het volk wel. Dus volhouden!

klik hier voor artikel op NOS.nl

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet