Pechtold naar Schiphol?

door Henrie Kamps
1 minuut lezen

Ik zou, persoonlijk, natuurlijk dolblij zijn als Alexander Pechtold vertrekt bij het CBR om zich ‘in te zetten’ voor een groter belang; onze nationale luchthaven Schiphol. Vorig jaar op 17 september sprak ik de man voor het eerst en sindsdien weet ik hoe enorm het fout kan gaan binnen onze overheid. Helaas, voor de rijschoolwereld, verwacht ik niet dat Sigrid Kaag zo dom is om in te stemmen met zijn eventuele benoeming. Ik denk dat Alexander alle kenmerken heeft die Sigrid verafschuwt bij mannen, terwijl zij zich feitelijk op exact dezelfde wijze, publiekelijk, manifesteert. Het zijn de ongekroonde koning en koningin van vals beeldvorming, manipulatie en nog wat zaken waar ons land echt niet mee geholpen is.

Maar genoeg daarover. Gelukkig ziet we met zijn allen dat types als Dick Benschop en Alexander Pechtold uiteindelijk wel ’tegen de lamp lopen’. En eerlijk is eerlijk, we weten ook dat ze daarna gewoon opnieuw benoemd worden. Zo werkt de Haagse carroussel. Dat gaat niet veranderen. Dat is al ooit allemaal al geregeld bij studentenverenigingen… vrees ik.

Of het CBR haar zaakjes ooit nog weer op orde krijgt? Wat denkt u zelf? Dat is in feite dezelfde vraag als we met zijn allen kunnen stellen bij andere grote problemen in ons land. Het Kindertoeslag-schandaal, het Groningen-schandaal, de ‘zwarte’ lijsten van de fiscus, uithuis geplaatste kinderen, studieleningen en noem er nog maar wat. Dat gaat, vrees ik, niet meer lukken. Tenzij aan iedere lantaarnpaal in ons land een omgekeerde vlag hangt.

Ik denk dat onze (semi)overheid gedurende tientallen jaren zichzelf verheven heeft gewaand boven de burger. Veel van de honderdduizenden ambtenaren zijn niet meer in staat dat te doen waarvoor ze zekerheden krijgen en vrijwel nooit ontslagen worden. De goede buiten beschouwing gelaten. Maar ik vrees dat binnen de (semi)overheid een veel groter deel van het personeelsbestand herstel in de weg staat dan enkelingen als Dick Benschop, Alexander Pechtold en anderen.

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet