‘Papa, kan ik later ook nog boer worden?’

door Henrie Kamps
3 minuten lezen

Randstedelingen zal het wel een beetje ontgaan, maar als je in de polder, het Noorden, Twente of de Achterhoek rondrijd merk je aan alles dat de boeren ‘op scherp’ staan. Hoewel op last van provinciebestuurders alle omgekeerde vlaggen verwijderd zijn op rotondes en andere plekken in de openbare ruimte zie je dat de inventieve, boze, teleurgestelde boeren zich niet in slaap hebben laten sukkelen door het rapport van Johan Remkes. Het ontgaat de boeren heus niet dat er vanuit Den Haag een stilte voor de storm geldt….

Nee er hangen inmiddels meer omgekeerde vlaggen in hun weilanden langs snelwegen en provinciale wegen dan voorheen en onderhuids ‘broeit’ het onmiskenbaar. En wie beter als boeren weet dat ‘broeien’ gevaarlijk is. Broei in de hooi- of grasoogst moet je voorkomen.

Enkele weken geleden waarschuwden Overijsselse boeren bij het provinciehuis in Zwolle voor nieuwe acties als de PAS-melders de dupe worden van een falende overheid. Als de dwangsommen worden opgelegd of nog erger worden geïnd. De provinciebestuurders staken en steken de handen in de lucht onder verwijzing naar gerechtelijke uitspraken en de landelijke overheid. De verantwoordelijke kabinetsleden hebben ‘meer’ tijd nodig.

Op de vraag ‘Papa kan ik later ook boer worden?’ kunnen papa-boeren de volgende generatie geen antwoord meer geven. Ze kunnen momenteel hooguit zeggen “Het wordt binnenkort Kerstmis”.

Want dat lijkt zo langzamerhand de enige zekerheid voor boeren, burgers en buitenlui.

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet