Openbaar Ministerie ‘listige slang of criminele organisatie’!

door redactie

De inval bij de Needse columnist Henrie Kamps bevestigd de uitspraken die de gerenommeerde advocaat Jerome de Jongh van Lier vorig jaar deed in een strafzaak tegen de advocaat in privé. De ooit geroemde advocaat, werkzaam bij het bekende kantoor ‘Damsté Advocaten’, werd door de rechter op de vingers getikt én bijna geschorst door de Orde van Advocaten omdat hij het Openbaar Ministerie in de rechtszaal vergeleek met ‘een listige slang’ en met een ‘criminele organisatie’.

“Hij vergeleek het OM met ‘een listige slang’ en met een ‘criminele organisatie’. „Miljoenen Nederlanders hebben van het gelieg en gekonkel last. Ik heb het OM leren kennen als een in zichzelf gekeerde organisatie, die eigenlijk nog slechts nastreeft het eigen gelijk te halen. En daartoe geen enkel middel onbenut laat. Het kan deze horken geen donder schelen wat hun gepruts voor de burger voor gevolg heeft. Het is een fact of life aan het worden, dat je er als burger maar mee moet dealen.”  Dat maatschappelijk probleem wilde hij met zijn harde uithaal aan de kaak stellen.”

bron Dagblad Tubantia | 17-1-2021

De 60-jarige publicist Henrie Kamps zou het niet verbazen dat de huiszoeking in zijn woning ‘slechts’ de zoveelste poging tot intimidatie is vanuit het Openbaar Ministerie; die ‘criminele organisatie’. Meer specifiek: het Arrondissementsparket Arnhem dat nooit reageerde op keurige brieven van de klokkenluider in de rijschoolwereld. Nooit!

Brieven die hij op advies van de minister, Dilan Yeşilgöz-Zegerius, stuurde!

“Het zal de kijkers van het tv-programma Vandaag Inside al lang niet meer verbazen dat wij in Nederland naast de strijd tegen de georganiseerde criminaliteit ook grote problemen hebben met dit onderdeel van de rechterlijke macht. Want vergeet niet dat het Openbaar Ministerie onderdeel is van die rechterlijke macht. Bij iedere gelegenheid neemt het OM Johan Derksen ook op de korrel.”

Kamps zegt dat hij vanaf het moment dat hij vorig jaar op zijn verjaardag, 13 december, melding deed van oneerlijke handelspraktijken door het CBR én ambtsmisbruik door CBR directeur Alexander Pechtold persoonlijk meerdere malen ondervonden heeft dat er een of meerdere (hulp) Officieren van Justitie zijn die de stelling van de Enschedese advocaat de Jongh van Lier bevestigen.

“Vanuit het Openbaar Ministerie is er op vele momenten alles aan gedaan om mij te dwarsbomen of ‘iets aan te smeren’. Ik verwacht niets tot weinig van die huiszoeking van afgelopen vrijdag; de vijf politiemensen zijn amper een half uur in mijn huis geweest en hebben meer computers en mobiele telefoons laten liggen dan ze hebben meegenomen. Allemaal zeer ongeloofwaardig. Alleen voor de bühne en om te intimideren. Ik kan welhaast raden wie ze heeft aangespoord….”

Kamps zegt nauwelijks nog te slapen, herbelevingen te hebben en ’s morgens vroeg wakker te zijn, omdat hij bang is dat ieder moment zijn voordeur ‘er uit geramd’ wordt door een Arrestatie Team. Maar het onrecht in ons land blijft hij tot aan zijn dood bestrijden… dat staat voor hem vast!

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet