Voicelezz start rechtszaak tegen Rian van Rijbroek

door redactie

Het moederbedrijf van Onrecht.nl start binnen afzienbare tijd een civielrechtelijke procedure tegen de huidige vriendin van Gerard Sanderink; de veel bekritiseerde Rian van Rijbroek. Inzet is de nakoming van de door haar gemaakte donatie afspraken. Hoewel Van Rijbroek nimmer in persoon heeft gecommuniceerd blijkt uit onderzoek dat de Veghelse Van Rijbroek (51) de afspraken heeft gemaakt onder gebruikmaking van een veeltal pseudoniemen én misbruik van het mailaccount gp.sanderink@icloud.com; het mailadres van de steenrijke Gerard Sanderink.

Kamps liet zijn redactie onderzoek doen naar de ware identiteit van de persoon die schuil ging achter een zestal gebruikte pseudoniemen. Alle pseudo’s werden vanaf het privé mailadres van Sanderink gemachtigd namens hem te spreken en handelen.

“Ik kreeg via onze eerste contactpersoon ‘Sander’, met wie de donatie afspraak werd gemaakt om ons platform te steunen in de strijd rond een miljoenenzwendel vanuit het CBR [het CBR benadeeld jongeren voor honderden miljoenen, red] op een bepaald moment de vraag of ik een goeie media-advocaat kende die Gerard en Rian kon helpen in de strijd tegen Angelique Kunst van Tubantia. Ik adviseerde Bas Le Poole; een topadvocaat in de media die ik nog kende uit mijn Hilversumse tijd als programmamaker. Twee dagen later meldde zich alweer de volgende contactpersoon namens Gerard Sanderink. Zijn naam: Mason Le Poole. Toeval bestaat niet!”

mails van pseudoniem ‘Mason’ Le Poole [Rian van Rijbroek]
mails van pseudoniem ‘Brandon Taylan’ [Rian van Rijbroek]
mailreactie van Brandon Taylan en Plechelmus [Rian van Rijbroek]

“Het probleem met de beide advocaten, die betrokken zijn bij wat bij ons ‘dossier Sanderink’ werd genoemd, is dat ze beiden ook worden aangestuurd door Rian van Rijbroek en dat ook weten én bevestigen. De problemen met de nog verschuldigde donaties [€100.000. red] is dat de advocaat van Rian van Rijbroek [Gino van Tilborg, red] met mij is gaan onderhandelen omdat Sanderink niet meer wilde betalen als ik niet garandeerde dat er geen negatieve publicaties over Rian zouden komen. Die waren er namelijk al geweest, nadat uit ons onderzoek bleek dat zij schuil ging achter tal van pseudoniemen en zij gevoelige informatie lekte. Vanaf dat moment werd er druk uitgeoefend. De advocaat van Rian van Rijbroek eiste dat er op Onrecht.nl niet meer zouden worden geschreven over haar rol. Daar is voldoende mailcommunicatie over.

Feit is echter dat wij, anders dan bijvoorbeeld Tubantia beweerde, nimmer ‘in opdracht’ hebben geschreven. Wij hebben een andere kijk op de rol van Brigitte van Egten en durven wél de feiten te benoemen. Pas vanaf de uitspraak van de Almelose rechtbank, dat Van Rijbroek communiceert via het mailadres van Sanderink, is dat gegeven een feit. Daarvoor waren het vooral suggesties van middelmatige ‘onderzoeksjournalisten’ zoals Angelique Kunst van de ‘D66 krant’.

Wij hebben op 27 mei een voorstel gestuurd naar de advocaat van Sanderink met de vraag of hij onze strijd tegen het CBR wilde steunen. Wat anderen daar ook van mogen vinden; dat is louter suggestief en tekenend voor kranten als Dagblad Tubantia. Een krant die een D66 strateeg, de speechschrijver van Alexander Pechtold die de directeur is van het CBR en uit de politiek verdween na een corruptie schandaal, als nieuwe hoofdredacteur. Een politieke benoeming. ‘Need I say more?’

Binnen enkele uren nadat ik het contact met Van Tilborg had afgebroken, volgde een nieuwe poging maar ditmaal via Paul Acda; de feitelijke advocaat van Gerard Sanderink. Maar ook dat gesprek heb ik afgebroken, nadat Acda begon te kletsen over een poging tot afdreiging. Binnen een kwartier daarna ontving ik een anonieme doodsbedreiging als ik nog één keer iets negatiefs over Rian van Rijbroek zou laten publiceren” aldus onze columnist.

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet