Onderzoek mishandeling nu wel opgestart?

door redactie
4 minuten lezen

In een verklaring aan de advocaat van de Needse klokkenluider Henrie Kamps laat de Enschedese politie weten dat de verdachte René B. inmiddels aan een verhoor is onderworpen. Op basis van dat verhoor moeten er nog door René B. ‘aangeleverde getuigen’ worden gehoord, daarna gaat het dossier naar het Openbaar Ministerie. Aldus de betrokken generalist tactische opsporing van de Enschede politie. B. mishandelde de klokkenluider in de rijschoolwereld op 8 maart 2022 bij het CBR Examencentrum en die raakte daarbij ernstig gewond.

“Tja we zijn inmiddels een half jaar verder en ik ben nergens meer verbaasd over. Zoals de politie zelf kan zien op de vele cctv camera’s van het Enschedese Transportcentrum zijn er behalve de eigenaar van de grootste rijschool in Enschede, zijn zoon, een leerlingbegeleidster en ikzelf geen anderen aanwezig op het moment dat ik ‘uit het niets’ wordt aangevallen. Maar ik heb vorig jaar in december al gemerkt dat er in de Enschedese rijschoolwereld in opdracht gelogen en vals verklaard wordt. Destijds waren dat medewerkers van twee andere grote rijopleiders: Verkeersschool Brookhuis en Verkeersschool Olav Feijen” zegt Kamps die inmiddels vanwege een hartinfarct en een trauma nauwelijks nog kan werken.

“We zijn nu met enkele onderzoekers een jaar bezig met de miljloenenzwendel door het CBR en grote rijopleiders en ik durf rustig te spreken van ‘de rijschool-maffia’. Het gaat jaarlijks om vele, vele miljoenen waarmee het CBR én grote rijopleiders honderdduizenden jongeren hebben gedupeerd. Door onze publicaties via stopcbr.nl en rijlezz.nl staat het onrechtmatige verdienmodel onder druk. Dat brengt mensen zoals René B, zijn zoon Tom B. en CBR-ers in het nauw. Dan vinden ze wel collega’s bereid alles te verklaren dat noodzakelijk is om door te kunnen gaan met de oneerlijke handelspraktijken”

Gezien de gang van zaken tot op heden heeft de advocaat van Kamps al gemeld dat hij bij Gerechtshof een artikel 12 procedure zal opstarten mocht het Openbaar Ministerie niet tot strafrechtelijke vervolging overgaan. In dat geval beoordeelt het gerechtshof de gang zaken opnieuw en kan worden besloten om René B. te vervolgen. Op zware mishandeling met blijvend letsel, zoals bij Kamps, staat een maximum straf van maximaal vier jaar.

“Het is niet ongebruikelijk dat bij zware mishandeling de vervolging erg lang op zich laat wachten. Daar heb ik mij al bij neergelegd, maar al duurt het nog vijf jaar ik zal dit soort gecorrumpeerde figuren laten zien dat ze er niet mee weg komen. Liegen, bedriegen en de politie en OM ‘bespelen’ moet maar eens een halt worden toegeroepen in ons land. En wat ik zou schrijven… je blijf met je poten van een andere af!” aldus de Needse journalist.

Kamps geeft aan dat deze kwestie mede aanleiding is geweest om veel geld te investeren in het platform Onrecht.nl. Hij ziet de kwestie met de schorsing van zijn rijschool door het CBR én deze zware mishandeling als grootste drijfveer om via Onrecht.nl anderen in de toekomst te helpen in een ongelijke strijd tegen het onrecht.

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet