Nu met gas, maar straks problemen met de gevolgen van zoutwinning?

door redactie
3 minuten lezen

Ze moeten er niet aan denken; de bewoners van tientallen nieuwbouwwoningen in het Twentse dorpje Sint Isidorushoeve. De oorspronkelijke bewoners én de honderden nieuwkomers maken zich al maandenlang ongerust over de plannen om zout te winnen in hun directe leefomgeving. Natuurlijk was er aanvankelijk wel aandacht in de regionale media, maar langzamerhand verstommen de noodkreten van de Hoevenaren in hun regionale dagblad.

Het zal je maar gebeuren. Dan heb je soms wel tien jaar of langer moeten wachten op je droom om in je geboorteplaats, een uniek stukje Twente, een mooie woning te bouwen in een heus nieuwbouwplan en dan….

… wordt je meegedeeld dat er boringen gaan plaatsvinden in je voortuin. Niet naar gas, nee hoor naar zout. Noodzaak of nut? Wie het weet mag het zeggen.

Of de Nederlandse overheid daar gaat boren of een ander? Nobian gaat daar vanaf 2023 boren; voorheen het Nederlandse AKZO. Maar zij verkochten het bedrijf aan….. wie het weet mag het zeggen.

Nobian is een Europese leider in de productie van zout, essentiële chemicaliën en energie voor industrieën, variërend van bouw en schoonmaak tot farmaceutische producten en waterbehandeling. Dankzij onze geïntegreerde waardeketen en moderne productielocaties in Nederland, Duitsland en Denemarken, blinken wij uit in de veilige en betrouwbare levering van hoogzuiver zout, chlooralkali, chloormethanen en waterstof.

website Nobia.com

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet