NIEUW DOSSIER: ‘BOEREN’

door redactie
3 minuten lezen

Wij krijgen de laatste weken steeds vaker reacties van ‘gewone’ boeren die zich niet gehoord voelen door de overheid. Die vinden dat hun gezinnen ONRECHT wordt aangedaan; door de overheid. Boeren die te oud zijn om op de barricades te gaan; die met pijn in het hart moeten aanzien hoe hun erfopvolgers, en dat heeft niets te maken met het boerenerf, en hun kleinkinderen simpelweg door de overheid alles kwijtraken wat soms in meer dan honderd jaar is opgebouwd. Te oud om begrip te hebben voor Den Haag; waar mensen als Sigrid Kaag en Jan Paternotte [D66, red] hun onterechte, schijnheilige mening geven over de aangekondige acties van Farmers Defence Force (FDF). Daarom openen we per 1 juli 2022 een nieuw dossier: “Boeren”. In de hoop dat ONRECHT de boeren van Nederland via de media en juridisch advies écht kan helpen in hun ongelijke strijd tegen de overheid.

“Sigrid Kaag, Jan Paternotte en vrijwel alle fractieleden van D66 zijn op de hoogte gebracht hoe hun grote voorbeeld Alexander Pechtold al jarenlang te werk gaat. Die schuwt geen moment om mensen aan of voorbij de voordeur te laten intimideren en provoceren. Dus dat gejank en gejammer van Kaag en Paternotte moeten boeren alleen maar zien als ’toneel’. Iedere actiegroep van de boeren heeft een andere aanpak, maar allemaal hebben ze 1 ding gemeen; ze verzetten zich tegen de gedwongen verkoop of onteigening van hun bedrijven. En dan mag je, ook wat mij betreft, best heel erg ver gaan. Waarbij geweld of het oproepen tot geweld absoluut niet bespreekbaar is. Want dan zouden de boeren hetzelfde doen als wat de overheid doet. Provoceren, intimideren aan of via de voordeur. Dat is niet de oplossing. De oplossing is ‘de macht van het volk’. zegt mede-initiatiefnemer Henrie Kamps van ons platform.

‘Ik denk dat al die actiegroepen bij elkaar en ons platform moeten kunnen bijdragen aan een vreedzame oplossing van een van de vele problemen in ons land. Al dat ‘polderen’ waar Rutte en de rest van Den Haag decennia lang zo trots waren heeft er toe geleid dat onze regering, onze overheid en een flink deel van onze bevolking op een grote roze wolk zijn gaan liggen en denken dat het onweer wel voorbij waait. Dat zolang hun welzijn niet wordt aangetast het allemaal moet kunnen”. zegt Kamps.

Kijk naar Schiphol, het CBR, de Belastingdienst en nu naar de maatregelen die VVD en D66 hebben aangekondigd voor de boeren. Alsof Den Haag niet vooral zelf de huidige situatie heeft gecreëerd.

Neem het CBR; dat belazerd al jarenlang honderduizenden jongeren voor meer dan 250 miljoen en minister Harbers weet ervan. Den Haag, de volledige D66 fractie, is op de hoogte. De hele Tweede Kamer heeft het CBR al in 2019 onder ‘verscherpt toezicht’ gesteld … voor wat het waard is. En ondertussen wachten de jongeren meer dan een half jaar op een plekje om praktijkexamen te doen. En nog erger, ze betalen drie keer meer dan een Belgische jongere… allemaal inwoners van dezelfde EU. Gemiddeld €3000,– en Den Haag doet er niets mee!! Tot die branche ook in elkaar zakt; implodeert. Daar kun je op wachten.

“Tien jaar geleden verzorgde ik voor ForFarmers een pilot met ForFarmers TV; een internet tv kanaal. Kijk eens naar de reportage die ik maakte met Joos Onland; een boer uit mijn dorp Haaksbergen. Onder de noemer” Future Farming’.

Kijk eens hoe Joost destijds naar de toekomst van zijn boerderij keek…. Het is toch verschrikkelijk dat boeren als Joost nu, net tien jaar later, gewoon door de overheid van de landkaart zou worden gevaagd..” zegt journalist Henrie Kamps

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet