Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

door redactie
1 minuut lezen

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd.

“Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur Alexander Pechtold heb ontvangen. Vooral de laatste is van groot belang, omdat Pechtold die exact op de laatste dag van de beroepstermijn van zes weken heeft gestuurd, waardoor ik feitelijk geen beroepsprocedure via de bestuursrechter kon opstarten. Dat op zich is natuurlijk al zeer verwerpelijk, maar ik heb die reactie nooit per aangetekend schrijven ontvangen en/of getekend voor ontvangst. En op basis van die formaliteit wil de Nationale Ombudsman haar onderzoek, vooralsnog, richten”

Naast de klacht bij de Nationale Ombudsman loopt er momenteel ook een onderzoek bij de Autoriteit Consument & Markt naar de structurele oneerlijke handelspraktijken, waardoor de pech(told) generatie voor meer dan 200 miljoen zou zijn benadeeld.

“Verder zijn er meerdere aangiftes waarop het Arrondissement-parket te Arnhem een klap moet geven. Maar de Officier van Justitie reageert tot nog toe niet. Op zich is dat een overduidelijk een gevolg van de tijdsgeest, maar ik houd gewoon vast en dien desnoods een aangifte in via de Europese waakhond” aldus Kamps.

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet