Ligt ‘Den Haag’ nog in Nederland?

door Henrie Kamps
2 minuten lezen

Nu ben ik natuurlijk een van die mensen die de politieke debatten op de televisie probeert te volgen. Zo ook gisteren; de dag na Prinsjesdag. Maar eerlijk gezegd is het niet vol te houden. Onze politiek is verworden tot een klucht, een toneelstuk, een schouwspel.

Mocht u als gewone man of vrouw nog de behoefte hebben om soms even te kijken en luisteren naar wat zich in Den Haag afspeelt. Één advies; doe dat niet.

Ga ’s morgens vroeg naar de kinderboerderij en luister naar de haan, kippen en andere diertjes. Daar haalt u meer levensplezier uit. Het niveau is vergelijkbaar….

Ligt Den Haag nog in Nederland? Ik heb het gevoel dat ik kijk naar een ander land, maar dan iets ‘beschaafder’. Nou ja beschaafder is niet het goede woord. De wijze van omgang is bepaald onbeschaafd; een (te vaak) lachende Rutte, een manipulatieve Kaag, een doorgedraaide Baudet, een overvoede Heerma, een geërgerde Wilders en een (gelukkig) normale Caroline van der Plas.

Jaren geleden liet het journaal wel eens beelden zien uit andere landen, waar binnen de regering mannen in pak elkaar naar de strot vlogen, op de bek sloegen, soms elkaar letterlijk naar het leven stonden.

Dat niveau heeft Den Haag inmiddels bereikt; maar dan iets ‘beschaafder’. Niet fysiek, maar verbaal.

Ik voorspel u dat we met zijn allen moeilijke tijden tegemoet gaan, vooral omdat in Den Haag héél veel mensen werken én regeren waarvan u en ik ons moeten afvragen of ze zelf nog denken/voelen of ze nog wel deel uit maken van ons land.

Ja; u heeft ze zelf gekozen, dat realiseer ik mij. Maar nu zitten we er mee en eerlijk gezegd: al zou het kabinet morgen vertrekken, dan nog veranderd er niets… vrees ik.

Op een enkeling na weten politici en alles wat daaromheen bij elkaar ‘geraapt’ is niets van het gewone leven. Niets van de levensomstandigheden, de problemen van de gewone man/vrouw…..

‘Den Haag’ lijkt een reisbestemming geworden voor mensen die het gewone denken en handelen evens een jaar of tien of twintig los willen laten om een verachtelijke vorm ‘besturen’ te beoefenen. Het voorportaal van een (zeer) goede betaalde job als je de reisbestemming ooit verlaat…..

Hoezo ‘we dienen het volk’?

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet