Kinderopvang, zorg, stikstof, rijbewijs, energie, vliegen? Implodeert ons land?

door Henrie Kamps
3 minuten lezen

De problemen in ons land stapelen zich op. Nog even en ieder van ons merkt, aan den lijve, wat de gevolgen zijn van het ambtenarenapparaat in ons land. En ja, ik realiseer mij echt wel dat er ook een flink deel van de ambtenaren zijn of haar stinkende best doet om er te zijn voor de burger. En ja, ik hoor ook de geluiden in of van Haagse kringen dat de ambtenaren zo enorm goed werk verrichten. Geen minister of staatsecretaris laat een kans onbenut om dat vooral de benadrukken.

Maar dat klinkt in mijn oren echt als iets dat moeders op het hockeyveld roepen als hun kind met 38-4 heeft verloren: ‘Maar jullie hebben echt wel heel goed je best gedaan’.

Ja dat klinkt leuk en dat hebben sommige kinderen ook vast en zeker nodig. Dat zijn de kinderen die later een prachtige carrière kunnen maken in de politiek of op het gemeentehuis.

We moeten proberen te bereiken dat alle ambtenaren zich hetzelfde realiseren als bouwvakkers, ondernemers en anderen: als je de boel verkloot lig je eruit. Dan moet je op zoek naar een baan waarin je kwaliteiten beter tot zijn recht komen.

Want zoals het nu gaat kan het niet langer in ons land. Keer op keer moet de overheid erkennen dat ze de boel niet op orde heeft, de infrastructuur niet voor elkaar, dat de ambtenaren geen tijd hebben en moeten ze alles in het werk stellen om het falen van de publieke sector weg te moffelen. Nog even en ons land implodeert door/onder het eigen ‘succes’..

Iedereen moet in ons land de komende jaren de schouders er onder zetten. Niet alleen ondernemers, boeren en bouwers. Nee hoor; ook de overheid moet zelfkritisch zijn en zorgen dat ‘systemen’ en ‘werkers’ wel klaar zijn voor de toekomst. Een beetje vooruit denken moet toch ook kunnen in die sector?

Daar hebben de generaties na ons toch recht op!

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet