Kamps schakelt Rijksrecherche in!

door redactie
3 minuten lezen

De Needse journalist en klokkenluider Henrie Kamps heeft na overleg met zijn advocaten besloten om melding te doen bij de Rijksrecherche over het Enschedese politiekorps van teamchef Wolter Alberts. Onze columnist verdenkt het Enschedese korps ervan dat zij op basis van de valse beeldvorming, geïnitieerd door CBR directeur Alexander Pechtold, zijn burgerrechten en rechten als journalist structureel met voeten hebben getreden.

Verschillende advocaten, maar ook het ministerie, opperden eerder al de mogelijkheid om de Rijksrecherche onderzoek te laten doen naar de handelswijze van de Enschedese politiechef en een of meerdere hulpofficieren van justitie.

“Sinds vorig jaar november heeft de politie Oost-Nederland mij inmiddels 11 keer lastig gevallen: thuis opgezocht, staande gehouden op de openbare parkeerplaats bij het CBR, lastig gevallen, in de cel gezet, het recht op een advocaat ontzegd, medische hulp ontzegd, een officiële klacht tegen twee Enschedese agenten in de doofpot gestopt en een inval in mijn huis gedaan. Ik ben niet alleen een burger, maar ook journalist. Écht ongekend heftig!” aldus de klokkenluider.

“Natuurlijk besef ik mij dat veel agenten alleen maar doen wat ze wordt opgedragen ‘van hoger hand’. Wat ik heb misdaan? Niets in mijn beleving. Ik ben een klokkenluider én journalist en publiceer wat ik vind van al dat gecorrumpeerde gedrag: zonder aanziens des persoons. Ik noem betrokkenen bij naam en schrijf wat ik vind van hun falend handelen. Allen hebben ze volgens mij een ambtseed afgelegd, maar dat stelt kennelijk 0,0 voor!

Ik heb een zwendel van mogelijk honderden miljoenen euro’s ontdekt vanuit het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen en daar de directeur van het zelfstandig bestuursorgaan op aangesproken: Alexander Pechtold. Nadat die mij provoceerde en bedreigde ben ik gaan publiceren over mijn ontdekkingen en ervaringen met het CBR; zeker geen laster of smaad… 

Op 13 december vorig jaar heb ik daar aangifte van gedaan, maar die werd volgens het politiebureau Berkelland niet in behandeling genomen, omdat ‘men’ vond dat ik maar een civielrechtelijke procedure moest aanspannen. Drie dagen later diende Alexander Pechtold een aangifte tegen mij in die vol met verzinsels staat…

Sinds dat moment is er een ware hetze ontketend en daarin heeft de politie zich aanvankelijk laten leiden door Pechtold. Later, toen de politie zelf waarschijnlijk wel besefte dat ze daarin te ver waren gegaan, was de korpschef de regie helemaal kwijt. Korpschef Wolter Alberts kende de feiten en speelt een bedenkelijke rol volgens mij.

Ik heb naar aanleiding van een officiële klacht een persoonlijk gesprek gehad met Wolter Alberts over het feit dat twee van zijn agenten mij na een zware mishandeling iedere vorm van medische hulp hebben ontzegd en in plaats daarvan op brute wijze de cel in hebben gegooid. Mij als mens en journalist hebben geïntimideerd en een ooggetuige van de mishandeling op basis van haar Turkse afkomst genegeerd hebben. Althans dat is wat de getuige zelf in haar getuigenverklaring heeft laten vastleggen.”

Ook de advocaten van Kamps kunnen zich niet aan de indruk onttrekken dat het politieonderzoek naar die mishandeling en de rol van de beide agenten bewust is vertraagd, gefrustreerd en geen waarheidsgetrouw beeld oplevert. En ook zij verklaren dat de journalist bewust werd geïntimideerd met de inval en inbeslagname van gegevensdragers in zijn woning. Nu ruim drie weken later weet de journalist nog steeds niet waarvan hij wordt verdacht en wat de reden dus was om zijn journalistieke werk in beslag te nemen tijdens de huiszoeking op 14 oktober jl.

“Een van mijn advocaten zei vorige week: ‘Ik heb in de 35 jaar dat ik dit werk doe nog nooit meegemaakt dat het Openbaar Ministerie binnen 14 dagen na ontvangst van het onderzoeksrapport van de politie al overgaat tot een sepot. Deze kwestie stinkt!’.

Kamps geeft aan dat hij niet meer rustig slaapt; zeker niet sinds de politie drie weken geleden zonder verklaring een inval bij hem deed en alle gegevensdragers in beslag nam. “Het lijkt er op dat korpschef Oost-Nederland, Janny Knol, met haar laatste brief aan mij alle betrokkenen binnen haar korps een carte blanche heeft gegeven om mij kapot te maken” aldus Kamps.

“Het ergste van alles is dat het CBR tot op de dag van vandaag door kan gaan met haar oneerlijke handelspraktijken en dag in en dag uit jongeren dupeert en misleid’ aldus de klokkenluider.

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet