Jetten, ga het regelen???

door Henrie Kamps
4 minuten lezen

Een jaar of wat geleden moest iedere Nederlander nog lachen om Rob Jetten. Met zijn brilletje en jochie-look verwachtte niemand dat Rob Jetten potten kon breken. Maar in de partij van de ‘Nieuwe Bestuurscultuur’ was men overtuigd. Rob Jetten kan echt wel wat!

Lachen!

Rob Jetten kreeg vorig jaar zelfs een plekje in ons kabinet; een van de meer dan twintig mensen die richting moeten geven aan ons land.

Nu zou het flauw zijn om nog maar eens weer op te merken dat hij in het begin in zijn huidige functie het verschil nog niet wist tussen Co2 en stikstof of nog wat van die zaken die bij zijn ministerspost horen.

Of nog eens te memoreren dat hij er voor zorgde dat een flink deel van de gemeenten, scholen en anderen hun energiecontracten met gezwinde spoed beëindigden omdat Rob vooraan stond toen de EU sancties aankondigde en het Russische gas een ‘no-go’ was……

Om er vervolgens achter te komen dat het sufferdje onder de EU ministers die zware maatregel onnodig, te snel en zo’n beetje als enige had opgelegd. Een flink deel van de lokale overheden, zeg maar de braveriken en goedgelovigen, zitten nu op de blaren met torenhoge nieuwe energiecontracten. Terwijl de ‘weigeraars’ in hun vuistje lachen.

Lachen!!

Hoe kunnen er dan nog mensen, media en anderen zijn die verwachten dat Rob Jetten het prijsplafond wel ging regelen met de op winst beluste energiereuzen. Waar topbestuurders zitten die ‘ja, ja’ zeggen tegen dit ministeriële broekie en ‘nee, nee’ doen.

Wat? Omdat hij zich een ‘Zorro’-look heeft aangemeten?

Lachen!!!

Geloof mij Eneco, Vattenfall, Essent en al die anderen laten zich echt niet door een lichtgewicht met D66-allures de wet voorschrijven. Na iedere persconferentie, kabinetsbesluit keken die energiereuzen elkaar aan een zeiden in koor:

Lachen!!!!

klik op afbeelding om artikel te lezen op Telegraaf.nl

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet