Is (Jesse) Klaver de enige?

door Henrie Kamps
3 minuten lezen

Nee, natuurlijk niet. Wat Jesse Klaver afgelopen week deed is ‘dagelijkse kost’ in Den Haag. Klaver deed ‘dom’ volgens Johan Remkes door het onderzoeksrapport van Johan Remkes te degraderen tot een waardeloos document en de boeren erbij!

‘Het kabinet moet deze voorstellen snel aftikken, voor de boeren door hebben dat er eigenlijk niets veranderd…’ was de strekking van de uitspraak die hij deed toen de mobiel van een journalist nog even ‘doordraaide’

‘Den Haag’ staat al heel erg lang buiten de Nederlandse samenleving; althans een groot deel van de werkzame politici. Als je, zoals Jesse Klaver, vanuit je studententijd doorgroeit in de politiek dan ontbeer je overduidelijk de levenservaring die nodig is om naar behoren ons land te besturen. Datzelfde geldt, op een enkeling na, voor alle kopstukken in ‘Den Haag’.

Johan Remkes is met enige regelmaat nodig als ‘redder’ omdat hij uit een ander tijdperk komt. Een tijdperk waarbij ‘Den Haag’ nog fatsoensregels kende. Normen en waarden; onderling en naar te maatschappij. De kiezers! Natuurlijk was er ‘vroeger’ ook wel eens sprake van partijpolitiek, maar in het algemeen wisten politici nog heel goed hoe het leven in een gezinssituatie of inkomenssituatie aanvoelde.

Een wees nu eerlijk: stel dat u opgroeit in een gezin waar liegen, bedriegen en ‘geen herinnering hebben’ als heel gangbaar wordt ervaren. Dan weet je toch, als ouder, dat de kans erg groot is dat je kinderen, familie dat gedrag als geaccepteerd beschouwen.

Jesse Klaver en veel anderen begrijpen niet dat onderlinge (politieke) ‘spel’ niet de standaard mag worden in ons land.

Maar zonder levenservaring ‘in het veld’ kunnen Jesse, Mark en anderen dat simpelweg niet weten….

Dussss….

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet