Is het Paternotter of Paternoster?

door Henrie Kamps
2 minuten lezen

Een paternoster is een veelhoekige onderlijn bij het zee vissen. Je hangt aas aan ieder (vis)haakje en gooit de lijn met je werphengel uit; met een beetje geluk vang je er altijd wel wat mee.

En op mij komt dat een beetje over als dezelfde tactiek waarop D66 fractievoorzitter Jan Paternoster (of is het Paternotter) denkt dat hij het electoraat (de kiezers) nog weer kan binnen hengelen. Je bleert wat in de interruptie microfoon tegen BBB-voorvrouw Caroline van der Plas (of is het Karolien van der Plas?) en hoopt er nog een beetje wat mee te vangen…

Je laat je paternoster gecontroleerd zakken, vaak voel je tijdens het afzinken al aanbeten. Als je de bodem bereikt hebt, vis je de paternoster met korte tikken weer omhoog.

bron: www.visdealshop.nl

Ik denk echter dat het Jan Paternoster eigenlijk net zo vergaat als een van zijn voorgangers Alexander Poetin (of is het Pechtold?).

Ooit was ik enthousiast over deze inmiddels volledige gecorrumpeerde, corrupte, manipulatieve, grensoverschrijdende directeur van het CBR. Iedereen die dat andere blog, waarop ik al meer dan een jaar publiceer, stopcbr.nl heeft gevolgd weet wel waar ik het over heb.

Maar nog voor Alexander Grijpgraag (maakt niet uit waarin of waarnaar of wie) mij definitief had binnen gehengeld was hij mij al weer kwijt. Dat is ook het risico van vissen met de Paternoster (of is het paternotter)….

Ook Jan Paterdinges weet heel erg goed van die oneerlijke handelspraktijken onder de vleugels (bezielende leiding) van de Allemachtige, het boegbeeld en exemplarisch mannetje: Pechtold. Hij is er veelvuldig, net als al zijn fractieleden/bestuur/vice-premier, via de mail over ge├»nformeerd en heeft ook enkele keren gereageerd. Natuurlijk niet inhoudelijk; maar dat is ook niet de functie van een paternoster. Maar een oplichtingsschandaal van meer dan 200 miljoen euro, ten koste van het eigen electoraat, wil Jan niet aan zijn hengel hebben….

Nu het de boeren, burgers en buitenlui aangaat is Jan L een stuk slagvaardiger. Boeren moeten wegblijven bij de voordeur van bestuurders en politici. En andersom??

Andersom mogen (voormalig, manipulatieve en corrupte) bestuurders zoals D66 coryfee Alexander Pechtold gerust onder misbruik van de macht de voordeur van critici, klokkenluiders of journalisten opzoeken. Ze mogen gerust tot tien keer toe onder, aantoonbare, valse voorwendselen politie en het openbaar ministerie inzetten als de eigen corruptie aan het daglicht dreigt te komen.

Jan Paternoster, ja dat is volgens mij zijn echte achternaam, is nu al beoogde opvolger van Alexander Pechtold bij het CBR en zal straks een massaclaim van ruim 250 miljoen, vanuit de ‘pechgeneratie’, met verve proberen af te wentelen. Hij laat dan van het riante inkomen, en dat van vele andere gun-baantjes, een prachtige villa bouwen… zonder voordeur. Slim als hij is!

Grootste probleem voor deze fractieleider is daarbij echter dat er een boer uit de Achterhoek is die niet van vissen houdt.

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet