Ik ken Henk Kamp!

door Henrie Kamps
3 minuten lezen

Ruim veertig jaar geleden, ik ben nu zestig, kreeg ik mijn eerste baantje als baliemedewerker bij de ABN in het prachtige plaatsje Borculo in de Achterhoek. Het was de tijd zonder computers en dus met meer persoonlijk contact tussen kantoorpersoneel en klanten. Bijna wekelijks stond bij mij de toenmalige VVD wethouder van Borculo voor de balie; een vent die nog geen tien jaar ouder dan ik was, maar toen al een hautaine uitstraling had en zich overduidelijk ‘verheven boven het volk’ voelde: Henk Kamp (69).

Tien jaar later kreeg ik mijn eigen ABN kantoor en was Henk Kamp al onderweg naar de Provincie; beiden maakten wij carrière. Uiteindelijk zou Henk Kamp meerdere ministerposten krijgen en zo geraakte hij betrokken bij de problemen in Groningen. Onder zijn ministerschap werd de gaskraan volledig opengezet naar 54 miljard kuub; terwijl Groningen een jaar eerder enorm geraakt was door de zwaarste aardbeving ooit. Onder Henk’s ministerschap ging de kraan bijna twee keer zo ver open als geadviseerd werd om een grote ramp te voorkomen.

Ik ken Henk Kamp… of had ik dat al gezegd?

Afgelopen zondag zag ik Henk Kamp opnieuw; maar dan in het strafbankje bij een van de beste journalisten van ons land PieterJan Hagens; de vader van die andere topper Sam Hagens van Vandaag Inside.

Ik zou liegen als ik zou beweren dat ik Henk Kamp de laatste tijd niet vaker gezien heb. Ik heb de verhoren (onder ede) gezien van de Parlementaire Enquete commissie over de aardgaswinning in Groningen.

Ik zal er verder niet teveel over zeggen; u moet zelf maar even kijken naar het spraakmakende interview in Buitenhof. Wat ik er u wel even bij moet vertellen is dat zowel Henk Kamp als Mark Rutte onder ede hebben verklaard zich de belangrijke momenten en zaken rond het drama in Groningen niet meer te kunnen herinneren of reconstrueren.

VVD-ers als Henk Kamp, Mark Rutte, Mark Harbers en de minister van Justitie maken zichzelf wij dat als je zegt dat jij je iets niet meer herinnert dat niet liegen onder ede is. Dat is de nieuwe norm derhalve in ons land.

Doe uw voordeel er mee zou ik zeggen!

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet