‘Ik heb er trauma’s van, maar geef niet op!’

door redactie
4 minuten lezen

De dag na de inval in zijn woning spreken wij onze columnist Henrie Kamps (60) uit Neede. Hij ziet er fris uit, maar vertelt dat hij al maandenlang wekelijks nachten heeft met akelige dromen. Sinds hij in 2021 in conflict geraakte met het CBR, over zijn onthullingen rond reserveringsplatform TOP van het CBR, is zijn leven drastisch veranderd. Hij is zonder echte reden geroyeerd door het CBR en is inmiddels elf keer ‘opgezocht’ door de politie. ‘Om niks’ zoals hij dat zelf zegt. ‘Chinese of Russische toestanden…’

“Ik keek altijd met veel bewondering naar Peter R de Vries, soms ook met ‘afkeer’. Zeker nadat Peter R. in vrijwel alle talkshows op alles zijn mening gaf. Maar bovenal zie ik hem als iemand die meerdere levenslang veroordeelden heeft bijgestaan en zorgde dat ze, soms achteraf, alsnog werden vrijgesproken”.

“Of zijn onverminderde aandacht voor mensen die onrecht was aangedaan, in de vele vormen die er op dat gebied zijn. Zijn strijd was vrijwel altijd gerelateerd aan crime’.

Toen hij, om die reden, van achteren werd neergeschoten en kort daarna overleed realiseerde ik mij dat er meer mensen in ons land volgens zijn levensmotto moesten opkomen voor onrecht. ‘On bended knee is now way to be free’.

Ik durf mijzelf in geen velden of wegen te vergelijken met Peter R. de Vries, maar weet inmiddels wel dat net als in het criminele milieu in de ‘bovenwereld’ vergelijkbare schurken rondlopen. Ik zie weinig verschil als ik kijk naar hoe een voormalig corrupt politicus als Alexander Pechtold gewoon de media, de politie en het OM voor zijn karretje spant.

Ik heb gemerkt dat een instantie als CBR, net als de Mocro Maffia, haar eigen regels maakt en met harde hand optreedt. Ze gaan nog niet zover als Taghi, maar dat hoeft ook niet. Ze krijgen, zoals in mijn geval, zonder enige moeite de politie in actie. En laten we eerlijk zijn; binnen het Openbaar Ministerie werken tegenwoordig veel Officieren van Justitie die feitelijk hun carrière belangrijker vinden dan de waarheid. En je carrière is op dat niveau afhankelijk van politieke vrienden.

Ook bij die inval van gister zie je dat media ‘lui’ zijn geworden, last hebben van tunnelvisie en de objectiviteit uit het oog verliezen. Gisteren heb ik zelf de regionale krant Tubantia geïnformeerd over de inval. En het artikel in de krant is geenszins een weergave van het gesprek met hun journalist Arjan ter Bogt. Dat gesprek is vastgelegd; dus als je wilt mag je het bekijken.

Tubantia redacteur Arjan ter Bogt gebruikt het interview met mij voor de zoveelste aantijging richting Gerard Sanderink. Het gesprek is echter voor 75% gegaan over het feit dat ik niet uitsluit dat het bewijsbeslag voortkomt uit mijn onaflatende jacht naar de zwendel van honderden miljoenen vanuit het CBR. Daar is al melding van gedaan bij de Autoriteit Consument & Markt. Dus evenzogoed kan er een ‘lopend onderzoek’ gaande zijn naar wat ik aan bewijzen heb over het reserveringsplatform TOP van het CBR. Want die heb ik en dat is algemeen bekend.

Ik ben vanwege mijn publicaties over praktijkexamen-zwendel vanuit het CBR en grote rijopleiders op 8 maart jongstleden bij het CBR Examencentrum ernstig mishandeld door een BOVAG rijschool eigenaar; René B. Had ‘voor hetzelfde geld’ het leven gelaten, omdat ik daar als journalist was.

Maar ik kan mij zelfs voorstellen dat Alexander Pechtold, zoals hij dat eerder heeft gedaan, een onderzoek heeft geïnitieerd omdat hij zich (zogenaamd) bedreigd voelt. Dat pas bij zijn en de D66 werkwijze… valse beeldvorming creëren, manipulatie, liegen, bedriegen en als het nodig is bedreigen. Ooit ‘Den Haag’ …. dan ben je onaantastbaar.

De Tubantia journalist sleept er zelfs een mogelijk omkoopschandaal met een Saudische prins bij. Waarom dan niet benoemen wat de Europese anti-corruptie waakhond Greco over het omkoopschandaal met Pechtold’s appartement en een Canadese diplomaat heeft geschreven aan onze regering? Die is nu directeur van het CBR en belazerd onze jeugd voor honderden miljoenen. Kom op Tubantia! Wordt wakker en doe je werk!

Ik ben ondanks alles wat de media beweren trots op Gerard Sanderink dat hij donaties heeft gedaan aan Onrecht.nl, zodat wij dat onrecht (vanuit de Staat) kunnen bevechten. Dat wij niet meer over Sanderink schrijven komt louter en alleen voort uit bewijs dat ons eigen onderzoek heeft opgeleverd. Onderzoek naar Rian van Rijbroek, niet naar Gerard Sanderink als ondernemer of mens. De drie vrouwen in zijn leven, ook die Tubantia journaliste, hebben hem voor eeuwig beschadigd… triest!

Wat Gerard Sanderink betreft is alles wat Tubantia of anderen daar nog aan toevoegen ‘oud nieuws’. De oplichting vanuit het CBR en grote opleiders raakt echter al jarenlang honderdduizenden jongeren en de schade bedraagt inmiddels al honderden miljoenen. Het is voor de traditionele media echter pas boeiend als het escaleert. Maar dan heeft de ‘pech-generatie’ inmiddels al veel schade geleden bij het behalen van hun rijbewijs. En de overheid staat nu eenmaal niet echt bekend om het achteraf vergoeden van geleden schade. We hebben het over gemiddeld €500 schade per jongere…

… over de financiële gevolgen voor die jongeren, de consument, hoor je het Openbaar Ministerie, de politie, de BOVAG, Tubantia, de Vereniging Voor Rijscholen en Instructeurs (VVRI) en veel anderen niet. En als je vandaag leest wat de houding was van de verantwoordelijk VVD minister Mark Harbers in het Schiphol-drama dan weet je dat ik als klokkenluider en journalist nog een lange weg te gaan heb. Ik ben pas een jaar bezig!

Dat zo’n journalist van Tubantia, een vriendelijke gast overigens, zich niet eens realiseert dat er een inval is gedaan bij een collega-journalist. Stel de inval heeft wel te maken met de eeuwig durende vendetta tussen Sanderink en zijn twee vrouwen. Dan is het toch bizar dat de persvrijheid in Nederland wordt getreden door een hulp-officier van Justitie die beslag laat leggen op alle gegevensdragers en ik, nu een dag later, volstrekt niet weet om welke reden.

Als ik dan Gerard Sanderink was zou ik dat ook laten doen bij die Angelique Kunst van Tubantia. Kijken hoe DPG Media en Arjan ter Borgt daarop reageren. Nou ik weet het antwoord wel….

Na iedere akelige nacht, met ‘herbelevingen’, volgt weer een nieuwe dag. Het begin van iedere nieuwe dag is lastig, maar mijn strijd tegen onrecht houd mij op de been. Mijn trauma’s vallen in het niets bij het leed van de nabestaanden van Peter R. de Vries, advocaat Derk Wiersum en veel anderen die moesten zwijgen….

‘On bended knee is no way to be free’

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet