Horen, zien en zwijgen!

door Henrie Kamps
3 minuten lezen

Natuurlijk spreekt iedereen schande van het gedrag van Matthijs van Nieuwkerk, Ali B, Marco Borsato en anderen. Hoe mensen rond genoemden jarenlang hun mond dicht hielden, terwijl anderen kapot gemaakt werden. Het is de afgelopen dagen het gesprek van de dag.

Het gekke is echter dat veel mensen schande over dit soort zaken spreken zonder zich te beseffen dat ze misschien ‘geen haar beter zijn’. Vaak gaat het dan over het feit ‘dat anderen er over zwegen’. Natuurlijk hebben veel mensen bij The Voice, De Wereld Draait Door gezien en gehoord wat er gebeurde. Maar vrijwel iedereen denkt aan zijn eigen baan, pensioen en carrière. Dat is de harde, vuile waarheid. In Nederland komen de meesten niet meer op voor een ander.

Op straat lopen de meesten door als een ander in elkaar wordt getrapt. Op het werk duiken mensen weg als ze eigenlijk op moeten komen voor een collega. Dat is de keiharde werkelijkheid.

Vanmorgen zat ik bij de kapper en vertelde ik dat ik zelf ervaren heb hoe een CBR directeur, CBR divisiemanager, CBR examenmanager, CBR coach, CBR kringcoördinatrice én meer dan 10 Enschedese CBR examinatoren wetenschap hebben van het grensoverschrijdende gedrag van Alexander Pechtold richting mij. Maar de lafheid en schande gaat verder. Ook de verantwoordelijken boven de CBR directeur zijn op de hoogte en kijken de andere kant op; de voorzitter van de Raad van Toezicht bij het CBR en minister Mark Harbers.

Hoe keer op keer vergeefs is getracht mij er in te luizen met valse aangiftes bij de politie. Hoe er valse beeldvorming is gecreëerd rond mijn persoon door bij het CBR Examencentrum in Enschede extra beveiligers op te stellen en extra camera’s te installeren; vaak met medewerking van genoemde lokale CBR medewerkers. Hoe ik zonder echte reden ben geschorst en hoe mijn laatste 5 leerlingen het afgelopen half jaar kansloos waren; bewust moesten zakken omdat ze wel karakter toonden en toch kozen voor mijn lesauto als examenvoertuig. Zakken omdat je in een herkenbare, gewraakte, lesauto examen komt doen. Dat is helaas ook Nederland anno 2022.

Allen in dienst van het CBR en allen te laf om zich uit te spreken. Hetzelfde geldt voor 90% van de rijscholen en instructeurs. Angst dat hen hetzelfde overkomt als mij is overkomen is een reden om te heulen met de gemeenschappelijke vijand van de rijscholen; het CBR. De rijschoolwereld is door en door verziekt en jonge mensen betalen daarvoor de prijs. Ze betalen ruim twee keer teveel voor een overdreven, niet noodzakelijk, zware rijopleiding. Voor 2025 betaald de branche daarvoor de prijs. Ik ben er van overtuigd.

Grensoverschrijdend gedrag houdt je niet meer ‘onder de pet’. De tijdsgeest werkt mee!

Laf gedrag is helaas een maatschappelijk verschijnsel geworden in ons ‘gave’ land en ik weet zeker dat de hierboven genoemde lafaards zich niet realiseren dat ze geen haar beter zijn als al die collega’s van Ali B, Marco Borsato en Matthijs van Nieuwkerk.

‘Horen, zien en zwijgen’ is van alle tijden!

Laten we maar hopen dat de oorlog wegblijft in ons land, want een te groot deel van werkend Nederland is te laf om die weerstand te bieden die Oekraïne kenmerkt!

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet