Boeren melden zich bij ONRECHT.nl

door redactie
2 minuten lezen

Lang niet iedere boer wil de barricades op; zo blijkt uit een flink aantal reacties die onze redactie deze week via de mail ontving. Het zijn vooral oudere, gemachtigde boeren die hun stem via een ander platform willen laten horen, dan via de vele sociale media-kanalen. De oudere boeren begrijpen wel dat sommige jongere boeren zichzelf te buiten gaan en daarmee de sector schaden. Maar ze realiseren zich tegelijkertijd dat dit hetzelfde beeld is als bij voetbalwedstrijden en andere maatschappelijke ‘momenten’.

“Niet iedereen kan omgaan met het enorme ONRECHT dat onze sector wordt aangedaan door de overheid. Vijftien jaar geleden kozen veel boeren voor een andere toekomst en tien jaar geleden was er geen bank of overheid die waarschuwde wat er dreigde te gebeuren toen het melkquotum in 2015 werd afgeschaft. Daarna ontdekten de overheid én banken pas dat er problemen ontstonden met de stikstof-uitstoot” zegt een geëmotioneerde boer uit de kop van Overijssel.

Een boerin uit Rietmolen zegt: “Onze kinderen zijn denk ik net zo ontdaan als de kinderen van Minister van der Wal hoor! Ook die merken dat de paniek is toegeslagen bij ons thuis op de boerderij. Of denken de mensen in Den Haag dat onze kinderen niet door hebben wat er binnen het gezin, het boerenbedrijf speelt? Kom op zeg!”

Toch is de meerderheid van de boeren die reageren geen voorstander van het geradicaliseerde optreden van die ene procent. Maar zegt men tegelijkertijd “Je ziet dan ook onmiddellijk al wel hoe de media al hun aandacht juist daar weer op richten. Daar wordt het echt niet beter door.

Journalist Henrie Kamps maakte in 2012 onderstaande reportage voor ForFarmers TV.

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet