Hoeveel gratis Nederlandse rijbewijzen gaf het CBR aan eigen Vietnamese ICT-ers?

door redactie
2 minuten lezen

Al eerder maakte 1Vandaag bekend dat het CBR jaarlijks duizenden rijbewijzen van zogenaamde expats zomaar omruilt. De veelal uit India, Vietnam en andere verre landen afkomstige arbeidskrachten kunnen zonder theoriecertificaat of praktijkexamen hun buitenlandse rijbewijs simpelweg omruilen.

Nu lijkt het er echter op dat het CBR deze gratis rijbewijzen ook uitreikte aan Vietnamezen die in 2019 en daarna de grote problemen met het TOP platform van het CBR moesten oplossen.

In een ZEMBLA reportage vertelt een voormalig CBR manager dat het CBR Vietnamese computerexperts naar Nederland haalt om te werken aan het mislukte ICT project.

In plaats van de oorspronkelijk 5 miljoen zouden de kosten enkele jaren al het tienvoudige bedragen en inmiddels dus nog wel een veelvoud daarvan.

Onrecht.nl gaat onderzoek doen naar het onrecht dat het CBR Vietnamese medewerkers een Nederlands rijbewijs geven; simpelweg door het in Vietnamese behaalde rijbewijs om te ruilen; zonder zelfs maar een theoriecertificaat of een rijtest?

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet