Hoe oneerlijk is de dwang in Albergen?

door Henrie Kamps

Natuurlijk zal ons kabinet oplossingen moeten vinden voor de onmenselijke taferelen in Ter Apel. Dat is duidelijk, dat zal geen Nederlander ontkennen. Maar om het oplossen van dat soort problemen nu officieel te starten in de regio Tubbergen en dan in een plaatsje met zo’n ruim drieduizend inwoners?

Ik zie minister Christianne van der Wal nog staan voor haar eigen huis om de opstandige boeren te vertellen dat haar kinderden thuis stonden te rillen. Begrijpelijk en zeker niet oké. Maar zou deze VVD preses zich kunnen voorstellen hoe de kinderen in Albergen zich voelen? Of de tienduizenden kleine boertjes in spé, waar papa en mama tijdens het avondeten praten over de bedreigingen voor het voortbestaan, dat beleven?

Zou Christianne van der Wal, Eric van der Burg vroeger lid zijn geweest van zo’n studentencorps? 

Zouden ze daar geleerd hebben dat feitelijk alles geoorloofd is zolang het maar niet voor je eigen voordeur, je eigen pittoreske ‘optrekje’ of je eigen leefomgeving plaatsvind?

Zou het toeval zijn dat het vooral VVD-ers zijn die nu in opspraak komen?

Zou het toeval zijn dat D66-ers op de achtergrond staan de dijenkletsen?

Een ‘dijenkletser’ heeft niets met dijenkletsen te maken. Een dijenkletser is een woord voor een grap of een mop die zo leuk is, dat je er heel hard van moe lachen, dat je erom op je dijen slaat van het lachen. Met het woord ‘dijenkletsen’ wordt dus soms ook bedoeld ‘hard om iets lachen’ of schaterlachen.

bron: Beenhakkers.nl
Dijenkletsen….

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet