Hoe gevaarlijk is het om naturist te zijn?

door redactie
2 minuten lezen

Hoewel een flink deel van ons land zal denken dat het naturisme een fenomeen is uit de 60’s & 70’s is naturisme internationaal gezien nog steeds ‘a way of life’. Hoewel we al 50 jaar verder zijn dan de seventies zien we dat deze levensfilosofie in de huidige tijdsgeest in de verdrukking komt. Net als het de wat oudere strandgangers zal opvallen dat het topless zonnebaden op de Nederlandse stranden feitelijk niet meer voorkomt. Te riskant!

Naturisme is volgens de Internationale Naturistenfederatie “een manier om in harmonie met de natuur te leven, door samen naakt te zijn, gekenmerkt door zelfrespect, respect voor anderen en hun opvattingen en respect voor het milieu”.

bron: Wikipedia

De tijden veranderen en dus daarmee ook de acceptatie van het, al dan niet gedeeltelijk, naakt recreëren. Maar er ligt meer gevaar op de loer voor de echte naturist; zeker in een tijd waarin valse beeldvorming al snel aan de basis ligt van een publiekelijke veroordeling. Het is raadzaam om anno 2022 als naturist je fototoestel of mobiel thuis te laten. En het lijkt er op dat je zelfs thuis de plakboeken niet zichtbaar in de kamer moet leggen.

In binnen- en buitenland lopen naturisten in toenemende mate het risico dat bij het minste of geringste de levensopvatting aanleiding kan worden voor een aangifte, van wat dan ook, met alle gevolgen van dien.

In de zomer van 2022 bereikte onze redactie een noodkreet van iemand die een strafrechtelijke veroordeling kreeg vanuit zijn belevenis als naturist, waarbij de politie een merkwaardige rol speelt.

Vanaf 1 maart openen wij het dossier ‘Naturist’ om te berichten over het gevoel van Onrecht dat de briefschrijver overhield aan ‘een manier om in harmonie met de natuur te leven’.

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet