Het slimste jongetje van de klas?

door Henrie Kamps
5 minuten lezen

Herinnert u zich nog dat slimste jongetje of meisje van de klas? Degene naar wie de leraar altijd wees als de rest het proefwerk echt veel te moeilijk vond? ‘Nou Klaas of Liesbeth hebben anders een dikke voldoende!’ weerstond de leraar dan alle kritiek. Nederland is, of denkt, nu al ruim 15 jaar het slimste, beste, ijverigste jochie of meiske te zijn.

Mark (vooral hij), Sigrid (neus omhoog), Rob (alleen een 10 telt), Hugo (hij nog meer), Christianne (ook wel) geloven er nog steeds in. Ook na gisteravond. Gaaf!!!

Ik vrees oprecht dat Conny Helder (wie??) en de rest van ons kabinet nog steeds overtuigd zijn; ‘Wij zijn slimmer en/of netter dan de rest!’ Net als vroeger vind ik dat behoorlijk irritant.

Overigens bleek twintig jaar later dat ‘mijn’ Klaas pompbediende was geworden en Liesbeth gewoon een huismoeder die voorzitster was van een lokale vereniging; omdat ze ‘zo goed was met cijfers’.

Goede cijfers in de klas zijn dus niet altijd een voorwaarde voor zakelijk of ander succes. Was Klaas toen maar in de lokale politiek gegaan, dan was hij mogelijk toch minister geworden. Dat kan heel goed!

Eerlijk gezegd moet ik bekennen dat niet Qatar, niet de matige prestaties van onze nationale ploeg of de tv-academische manier waarop de NOS het WK uitzend op televisie, maar het laffe gedrag van onze regering en de manier waarop ‘we’ te kakken werden gezet door de Qatarese ministers aan weerszijde van onze anti-Heldin mij het plezier heeft ontnomen aan deze versie van het WK.

Wohoooowwww; als Poetin ooit hier aan de deur tikt dat moeten we echt niets verwachten van onze landsbestuurders. Die zitten dan, nadat ze ruzie hebben gemaakt wie in de eerste vlucht mee mag, al hoog in breed in Engeland. Geloof mij.

Weet u wat mijn ervaring is? Dat dat slimste jongetje of meisje van de klas niet echt op de bres gaat voor de rest van de klas, van het dorp, de provincie of van zijn of haar land. Altijd bezig is om de beste, de slimste en de berekendste te blijven.

‘Daar win je de oorlog niet mee’ zou Zelenksi of Zelenska (bij Oekraïense getrouwde vrouwen eindigt de achternaam altijd op een’a’) zeggen. Ooit was dat een clown en nu spreekt hij al bijna een jaar zijn volk jaarlijks moed in; niet vanuit het buitenland. Nee hoor, vanuit Kiev.

Ik vrees dat met onze ‘president’ het omgekeerde het geval is; die lijkt nu al meer een clowneske lijder te worden.

Daar waar de Engelsen, Denen, Duitsers en zelfs Belgen in Qatar op politiek niveau ‘helder’ maakten aan de emir van Qatar en de tiran van de FIFA dat zij zich ‘One Love’ niet zomaar laten afpakken, verbieden, vergallen of wat dan ook daar wordt de Nederlandse regering door de Qatarese minister van Justitie en nog zo’n proleet aan de andere zijde gewoon te kakken gezet.

Terwijl ons ‘Helder-in’ haar speldje, volgens mijn waarneming, pas opspeld ná het gesprek met de emir en op de route naar de Infantiele baas van de FIFA heeft Qatar al voorbereid dat het braafste meisje van het toernooi ‘gedold’ wordt. Het is immers maar een vrouw en die mag je gerust ten overstaan van de hele wereld ‘in de zeik nemen’… zeker van dat kleine landje met ’the best of the class’: ‘Mark Roette’.

Opzichtig, en overduidelijk geregisseerd, doet de Qatarese minister een band om die voor veel mensen eenzelfde politiek karakter met zich meedraagt of erger!

Schaamt u zich niet kapot voor hoe wij als land inmiddels zijn verworden van het beste jongetje (Mark Rutte) of best meisje (Sigrid Kaag) van de klas tot het lachtertje op internationaal niveau. “Oké let’s make fun with the Dutch!!”

Wij zijn echt niet de enigen die ontdekt hebben dat je Mark Rutte niet meer serieus kunt nemen. En dat hij zelf de enige is, samen met een Haags vrindenclubje, die niet doorheeft dat al zijn blah blah uitgewerkt is nu het op ‘knokken’ aankomt.

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet