Grote energiebedrijven, onze overheid… één pot nat!

door Henrie Kamps
3 minuten lezen

Nee, ik ben geen complotdenker. Ben al wel vele jaren kritisch op onze overheid, (te) grote bedrijven en andere monopolisten. Simpelweg omdat ik in mijn zakelijk leven te vaak heb gezien dat ze gebruik maken de macht van de grootste, sterkste en onaantastbaarste.

Sinds mijn ontdekking in 2019 dat het CBR al jarenlang alles en iedereen onwaarheden op de mouw spelt en de rijopleiding van het B rijbewijs samen met grote rijopleiders kunstmatig zo’n €1000 of meer te duur maakt met belachelijke, zelfbedacht en goedgekeurde ‘regelgeving’ heb ik er bijna een dagtaak van gemaakt om ‘onrecht’ aan de kaak te stellen.

Natuurlijk gaat dat gepaard met het onnodige ‘geweld’ vanuit de overheid; CBR, politie en zelfs het Openbaar Ministerie.

Maar wat vind u er nu van dat deze week duidelijk werd dat energiebedrijven, zoals Eneco en Essent, zich niet aan de wettelijke termijn van 30 dagen houden die zij in acht moeten nemen voor de aankondiging dat ze een tariefsverhoging gaan doorvoeren?

Onder het mom: maar als klanten maar 10 dagen in acht hoeven te nemen om ons te vertellen dat ze het energiecontract beëindigen dan kunt u van ons toch niet verwachten dat wij de wettelijke termijn van 30 dagen aanhouden?

Tja en zo gaat dat. Dan is er in die gevallen de ACM; de Autoriteit Consument & Markt die met enige regelmaat de Microsoft’s van deze wereld een flinke boete geeft. ACM = de overheid. Dat overwegen ze nu ook te doen met die grote energiebedrijven. Maar wat schiet u daar als gezin nu mee op?

Hoe zouden de energiereuzen en onze overheid het ervaren als Nederland massaal de maandelijkse incasso ‘storneert’. Dat gaat heel eenvoudig voor maandelijkse incasso’s. Gewoon terughalen en ze dwingen om hun ‘apparaat’ op te schalen.

Het is als voor banken ’the run on the bank’; dat iedereen tegelijk zijn spaargeld opneemt. Dat houd geen bank vol en leidt vrijwel altijd tot een ‘bijna’ faillissement.

Maar het zorgt tegelijkertijd voor de bewustwording dat als ‘de burger’ massaal ‘de kont tegen de krib gooit’ zelfs onze overheid, onze energie-reuzen en ons CBR op de knieën moeten….

Maak hier de brief voor de energiemaatschappij via de ACM

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet