Geloof jij het allemaal nog?

door redactie
3 minuten lezen

Vandaag krijgt Nederland opnieuw een voorproefje dat Den Haag zich ernstig vergist in hoe je met boerengezinnen hoort om te gaan. De boeren zijn onderweg naar Zwolle….

In de Achterhoek en vele andere agrarische gebieden lijkt het rustig, maar broeit er onderhuids ongekende achterdocht tegen alles wat riekt naar overheid. En terecht, want tientallen jaren hebben boeren de regelgeving gevolgd en anno 2022 dreigen ze ‘het kind van de rekening te worden’.

‘De Haagse kliek’, maar ook de provinciale politiek, vergist zich in de hardnekkigheid waarmee boeren hun erfgoed beschermen. Ze laten zich niet om de tuin leiden met in scene gezette vertragingstechnieken, zoals de betrokkenheid van Johan Remkes.

Ze beweerden van meet af aan dat de rekenmethodes van het RIVM niet juist waren en de minister heeft dat nu al meerdere keren moet ‘glad praten’.

Het boerenverstand is niet zo simpel als politici denken. Het boerenverstand heeft de boeren al hoog en breed tot bewustwording aangezet. ‘Wee oe ene keer bedonderd, dut het ok wa twee keer!’ Dat zijn boeren wijsheden!

‘Geleuv ie ut allemoal nog? Zet de tv uut en ow (boeren) verstand an!’ is een voorteken dat de boeren wars zijn van alle Haagse, Zwolse en andere blah blah.

Als Den Haag, Zwolle en andere provinciale overheden zich dat nu nog niet realiseren, dan wordt het echt steeds onrustiger in ons land…..

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet