Geleuf ie ut allemoal nog?

door Henrie Kamps
3 minuten lezen

Vrijwel gelijktijdig met de berichtgeving via NOS.nl verschijnt op de website van de publieke omroep het bericht dat de grootste vervuiler van ons land, Tata Steel, nog evenveel uitstoot heeft als in 2020. Dat net als in 2020 de neerslag van kankerverwekkende stoffen en metalen in de regio hoog is. Hoort u daar de minister Christianne van der Wal (VVD) of Jan Paternotte (D66) wel eens over in de media?

Anders dan bij de boeren schaadt de uitstoot van het Indiase Tata Steel niet alleen de ‘bloemetjes en bijtjes’. Nee hoor, mensen (jong en oud) kunnen er kanker van krijgen.

Ik hoorde een tijdje geleden de directeur van het bedrijf zeggen: “We hebben het met de omwonenden goed geregeld, als er teveel van die zwart stof is neergedaald om de kozijnen dan kunnen ze net zo vaak als ze willen een schoonmaakbedrijf inschakelen op onze kosten’

Aan de neerslag valt namelijk niet te zien van welk bedrijf het afkomstig is. Daarom kan het RIVM nog geen uitspraak doen over een af- of toename van kankerverwekkende stoffen en metalen van Tata Steel. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gaat daarin mee en zegt dat langduriger onderzoek nodig is.

NOS.nl 16 november 2022

[tekst gaat door onder afbeelding]

klik op de afbeelding om artikel te lezen op NOS.nl

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet