Gelden voor ‘Den Haag’ dezelfde stikstofregels?

door redactie

Er breken spannende tijden aan voor ‘Den Haag’ nu de milieu-organisatie Mobilisation for the Environment (MOB) haar pijlen richt op de bijna 1 miljard (!) kostende verbouwing van het Binnenhof. Zeg maar het erf van de Haagse politici. Als een boomerang krijgt Den Haag nu een vergelijkbare situatie als honderden, duizenden boerenbedrijven in het gezicht.


Voor de verbouwing van het Binnenhof werd gebruikgemaakt van de bouwvrijstelling, blijkt uit een brief die de NOS heeft ingezien. In die brief schrijft de Omgevingsdienst Haaglanden aan het Rijksvastgoedbedrijf dat “voor de activiteiten beschreven in de conceptaanvraag geen vergunningplicht (…) geldt” vanwege de bouwvrijstelling en dat daarom ook geen vergunning is verleend.

Het lijkt een uitgekiende zet van de milieuorganisatie MOB om de beeldvorming dat Johan Vollenbroek, mede-oprichter van MOB, ‘schuldig’ is aan wat de boeren dreigt te overkomen te nuanceren. De milieuorganisatie zorgt met het mogelijk stilleggen van de bouwwerkzaamheden aan het Binnenhof dat ‘Den Haag’ nu zelf ervaart hoe het voelt als er onrust op het erf komt…

klik op afbeelding om artikel te lezen op NOS.nl

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet