Geen camerabeelden van mishandeling journalist?

door redactie
4 minuten lezen

Eind juli liet de Enschedese politie bij monde van Annemarie Muller weten dat in het onderzoek naar de zware mishandeling van journalist/klokkenluider Henrie Kamps, op 8 maart jl, het CBR niet beschikt over camerabeelden van het voorval bij het CBR Examencentrum in Enschede. Wel is er een zeer belastende verklaring afgelegd door een getuige en blijkt Kamps een hartinfarct te hebben opgelopen. De Enschedese politie zegt nog niet te beschikken over de camerabeelden van de vele cctv-camera’s van het Enschedese transportcentrum die exact gericht zijn op de plaats delict.

Het is onbestaanbaar dat de Enschedese politie nu, vijf maanden na de mishandeling, nog steeds geen camerabeelden heeft uitgevraagd bij het Transportcentrum HST. Rond de plek waarop de journalist volgens de getuigen volledig onverwacht weer neergeslagen en de rijbaan op geduwd wemelt het werkelijk van de cctv camera’s. Direct na de aanslag en bij de aangifte is de politie daar al op gewezen.

“Je krijgt inderdaad de indruk dat Enschedese politie het onderzoek frustreert omdat er naar aanleiding van die zware mishandeling door de journalist een klacht is ingediend tegen twee aanwezige agenten die Kamps langer dan een half uur aan zijn lot overlieten, om hem vervolgens af te voeren naar het arrestantencomplex in Borne.” aldus onze verslaggever ter plaatse.

Eind juli bevestigde Annemarie Muller die belast is met het onderzoek naar de zware mishandeling dat de politie de dader René Brünen ook nog niet heeft gehoord.

Het is de verwachting dat zowel Slachtofferhulp als de Nederlandse Vereniging voor Journalisten Kamps zullen gaan bijstaan. Kamps heeft daarnaast aangekondigd om in gesprek te gaan met de Enschedese burgemeester, teamchef Wolter Alberts en de Officier van Justitie. Dat laatste op advies van korpschef Janny Knol en het Ministerie.

https://www.onrecht.nl/advocaat-kamps-wij-gaan-de-politie-aansprakelijk-stellen-voor-het-hartinfarct-van-henrie-kamps/

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet