Gaat ACM onderzoek doen naar oneerlijke handelspraktijken CBR?

door redactie

Het veel gelezen blog StopCBR.nl meldde al in mei dat het onderzoeksproject Rijlezz officieel melding heeft gedaan van de oneerlijke handelspraktijken in de rijschoolwereld.

Al bijna een jaar woedt er een strijd tussen CBR directeur Alexander Pechtold en de initiatiefnemer van het onderzoeksplatform: journalist/rijschoolhouder Henrie Kamps. Die heeft in 2021 onrechtmatigheden ontdekt binnen het reserveringsplatform TOP van het CBR en kan bewijzen dat het CBR op vele fronten misleidend en oneerlijk handelt. Waarmee de overheid jongeren jaarlijks voor tientallen miljoenen dupeert.

Alexander Pechtold heeft in zijn hoedanigheid als algemeen directeur van het CBR nog niet één keer aangifte gedaan tegen de onthullingen van onderzoeksplatform Rijlezz en/of klokkenluider Kamps. Wel heeft de D66-er een ongekende hetze ontwikkeld en (mogelijk) aangezet tot geweld tegen de klokkenluider. Kamps raakte op 8 maart 2022 bij het CBR Examenterrein in Enschede mogelijk blijvend arbeidsongeschikt toen de eigenaar van de grootste Twentse rijopleider, Verkeerscollege Brünen, hem ‘uit het niets’ neersloeg en de rijbaan opduwde. Daarbij liep Kamps een hartinfarct en hersenletsel op.

Kamps heeft aangifte gedaan en een klacht ingediend bij het Openbaar Ministerie Arrondissementsparket Oost-Nederland. Eerder werd de Nationale Ombudsman al ingeschakeld door de klokkenluider.

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet