Eindredacteur 1Vandaag reageert geïrriteerd op kritische column!

door redactie
5 minuten lezen

“Een lachwekkend statement’ zo beschrijft de (adjunct)hoofdredacteur Jeroen Illy van 1Vandaag de column die wij gisteren publiceerden op ons platform. Zo valt te lezen in de mailreactie die de columnist vandaag met de redactie deelt. Onze vaste columnist was gisteren kritisch over traditionele media en noemt daarbij als voorbeelden 1Vandaag en Dagblad Tubantia.

Kamps noemt de reactie van de 1Vandaag hoofdredacteur ’tekenend’ voor het klimaat binnen de NPO. “Ik had ook niet verwacht dat 1Vandaag echt inhoudelijk zou reageren op deze column. Ze zullen nooit toegeven dat ze beïnvloed zijn door het CBR, D66 of Pechtold zelf. Ik wil wel opmerken dat de redacteur Ruben Messelink op mij integer overkomt. Maar uiteindelijk bepaald hij niet de itemkeuze… denk ik” zegt Kamps in een reactie.

[tekst gaat door onder afbeelding]

reactie van eindredactie 1Vandaag

“Ik heb Jeroen Illy natuurlijk een nette reactie teruggestuurd en ik begrijp wel dat NPO mannen/vrouwen het lastig vinden als een ander medium eens echt kritisch schrijft over hoe binnen de publieke omroep de itemkeuze tegenwoordig steeds meer bepaald wordt door eigen (politieke) voorkeuren en belangen.

De reactie van hoofdredacteur Jeroen Illy was eerder dit jaar “Dank voor het toezenden. Ik heb het gelezen, en vind het niet geschikt voor EenVandaag.”.

“Laten we op een later moment maar eens kijken of die reactie niet de kwalificatie ‘lachwekkend’ verdient. 1Vandaag is een actualiteitenrubriek gefinancierd met publieke gelden. Als je dan misleiding van honderdduizenden jonge mensen en mogelijk honderden miljoenen maatschappelijke schade niet geschikt vind voor 1Vandaag. Tja… veelzeggend!” schrijft Kamps aan onze redactie.

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet