Eerste zet voor Hoeve, maar wanneer komt konijn uit de hoge hoed?

door redactie
3 minuten lezen

Dankzij een meerderheid van stemmen in de raadsvergadering in Haaksbergen zal de gemeente geen ‘verklaring van geen bedenking afgeven’ en dat is een prima eerste zet voor de inwoners van het pittoreske Twentse dorpje onder de rook van Enschede. Toch bestaat de (grote) vrees dat net als in het Twentse Albergen weliswaar de eerste slag is gewonnen, maar daarmee nog niet ‘de oorlog’. Hoevenaren kunnen er gerust op rekenen dat elders in ons land, misschien wel meer Den Haag als Hengelo, de vervolgstappen in een akelige schaakspel zijn voorbereid.

Tijdens de raadsvergadering was het ene Gea Costeris van een plaatselijke partij die tegenstemde en voorspelde dat de gemeente zich alvast kon voorbereiden om procedures door de Staat of anderen.

Team DAP uitte zich kritisch over het voorstel om de verklaring te weigeren. „U doet voorkomen dat u met een geweldige inzet bezig bent voor de inwoners van Haaksbergen, terwijl u weet dat uw argumenten niet steekhoudend zijn”, zei Gea Costeris.

Die uitspraak leidde tot verontwaardiging bij het CDA, NH en VVD, maar maakte de weigering van die partijen niet ongedaan. Ongetwijfeld tot vreugde van de basisschoolleerlingen uit Sint Isidorushoeve. Zij overhandigden tekeningen aan burgemeester Rob Welten met daarop een duidelijke boodschap: ‘Opzouten Nobian!’ Zij waren in grote getale naar Haaksbergen getogen om de raadsvergadering bij te wonen.

bron: Dagblad Tubantia

De bijdrage van deze Costeris is opmerkelijk, omdat ze uit een soortgelijk ‘gehucht’ komt namelijk Buurse. Maar des te meer omdat ze nog recentelijk haar vertrek aankondigde als raadslid, omdat ze ‘het verschil wilde maken in Oeganda’.

[tekst gaat door onder artikel]

klik op artikel om te lezen via RTVOost.nl

Maar hoe dan ook. De kans dat de Hoevenaren pas aan het begin zijn van een (te) machtig schaakspel met de overheid én chemiereus Nobian is reeel. De onrecht ligt op de loer…

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet