Districtschef politie Twente (34!) vertrekt via de zijdeur…

door redactie
3 minuten lezen

Ze werd vier jaar geleden als jongste politiechef ooit op 30-jarige leeftijd aangesteld bij de Nationale politie om leiding te geven aan het politie-apparaat in Twente. Na een zogenaamde ‘sabbatical’ van een half jaar is er nu een andere functie voor Karlijn Baalman (34) gevonden bij het ministerie. Ze vertrekt na amper vier jaar al…

“Dat verbaasd mij geenszins, daar is vast wel wat meer aan de hand dan een geplande carrière switch” zegt journalist Henrie Kamps. Hij probeerde meerdere malen met Baalman in contact te komen, vanwege de provocaties vanuit het politiekorps in Twente.

“Aanvankelijk reageerde ze niet, maar na wat aandringen én een brief aan minister van Justitie en Veiligheid, Dilan Yeşilgöz-Zegerius, volgde een reactie waarin ze aankondigde dat ze vijf dagen later contact zou opnemen. Daarna verdween ze plotsklaps van het toneel en ontving ik een autoreply op een mailverzoek voor een tv-interview. Daarin stond dat ze zes maanden met sabbatical was. Dan weet je eigenlijk al voldoende” aldus Kamps die volhard in zijn aantijgingen dat de politie Oost-Nederland volledig buiten haar boekje heeft gehandeld door hem in de cel te gooien, medische hulp te ontzeggen, een officiële klacht tegen twee agenten zonder reden stop te zetten en recent een inval te doen in de woning van de journalist. Kamps beweerd dat de politie haar handelen in de doofpot wil houden.

“Misschien moet de Nationale politie eens een evaluatie doen of het aanstellen van jonge, onervaren vrouwelijke politiechefs wel functioneel is binnen de van oudsher mannencultuur bij de politie. Het is allemaal erg hip natuurlijk zon ‘meiske’ van 30 teamchef maken van de politie in Twente. Ik vind het nogal wat. Ik heb meerdere malen contact gehad met de hoogste bazin Janny Knol en ook daar bemerk ik dat ze zonder onderzoek in te laten stellen oordeelt op basis van wat ‘de mannen’ haar op de mouw spelden” aldus Kamps.

Kamps ontving van Janny Knol een nare brief, waaruit duidelijk wordt dat de hoogste baas van de politie Oost-Nederland niet gediend is van de aanhoudende, felle, kritiek die onze columnist publiceert over de handelswijze van een deel van het korps.

Kamps heeft inmiddels melding gedaan van zijn bevindingen met Twentse politie bij de Rijksrecherche en heeft de Enschedese burgemeester verzocht om een interventie. Vooral omdat hij als journalist op 8 maart door de Enschedese politie naar het arrestantencomplex werd afgevoerd in plaats van medische hulp te krijgen. Kamps bleek een hartinfarct te hebben gehad tijdens een mishandeling bij het CBR Examencentrum.

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet