Den Haag verliest achterban!

door Henrie Kamps
3 minuten lezen

Toen ik minder dan een half jaar geleden voor een flink bedrag het domein www.onrecht.nl kocht van een grote Hilversumse tv-producent vertelde ik hem dat ik verwachtte dat Nederlanders de komende jaren meer en meer van zich laten horen. Dat de tijden dat gedupeerden vijf jaar of langer hopen dat regionale- en landelijke media hen te hulp schieten bij het nodige tegengeluid volgens mij passé zijn. Dat ook gewone mensen, gewone kiezers het niet langer meer pikken. Dat men het ONRECHT zat is!

Dat de achterban van de VVD en het CDA na tientallen jaren nu in opstand komt was te voorzien. En ook D66-ers zullen straks ondervinden dat hun stem verstomd. Den Haag heeft al jaren niets meer met de kiezers én als logisch gevolg is dat nu andersom ook het geval.

Onze overheid is ‘van het pad af’. In navolging van Mark Rutte, Hugo de Jonge lallen en brallen grote delen van onze overheid maar wat in het rond. Ze beroepen zich daarbij op regelgeving en de hunker naar een glansrijke of behouden carrière; alles onder hem mom ‘als ik maar hogerop kom of mijn baan behoud’. Hoe bont je het ook maakt; er volgt toch geen ontslag.

Maar een steeds groter deel van de bevolking bemerkt dat het niet meer goed gaat met onze overheid; dat ze te lang op een roze wolk hebben geleefd. Er te lang op vertrouwd hebben dat hoge en lagere overheden dienstbaar zijn aan het publieke belang. Ja ooit was dat ook zo…

Iedereen ziet en ervaart dat het niet (meer) goed gaat na de liberalisering die 25 jaar geleden is ingezet. Toen energiemaatschappijen, onze nationale luchthaven, het openbaar vervoer en andere publieke diensten geheel of gedeeltelijk in handen moesten komen van marktpartijen. Schiphol loopt vast, de NS zet de treinen steeds makkelijker stil, het CBR belazerd opnieuw de kluit, de politie boet aan gezag in en het Openbaar Ministerie drijft af….

En met al dat verval neemt het ONRECHT toe; in vele vormen. Helaas!

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet